A-tým - reportáž
19.12.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Přišel, viděl a rozhodl! Věřím, že mi to pomůže, říká novic Martin Novák

clanek-1

To byl debut jako hrom! Martin Novák se v Kolíně uvedl parádně, když rozhodl svým gólem o výhře nad Třebíčí. A to mohl přidat i ještě jeden gól, ale ten mu ukradl brankář soupeře. Jak prožíval svůj první zápas v dresu Kozlů čtyřiatřicetiletý forvard?


Martine, máte za sebou první zápas, jak se vám hrálo? Měl jste prostor v přesilovkách i v oslabeních.
Nebylo to pro mě jednoduché. Měl jsem náročný týden, kvůli mému přesunu. Zápas pro pro mě náročnější, než pro kluka, kterému je dvacet let. Přece jenom už nejsem nejmladší. Podle mě je to jen o praxi v té naší lajně, myslím, že to bude jen a jen lepší.

Celkově to byla povedená premiéra, vstřelil jste vítězný gól. Pomůže to do budoucna? I kvůli sebevědomí?
Člověku se samozřejmě hraje lépe, když dá gól. Měl jsem šanci už v první třetině, ale bohužel mi to brankář chytl na čáře, což mě mrzelo. Ale řekl jsem si, že nějakou šanci snad ještě dostanu. A povedlo se. Věřím, že mi to do budoucna pomůže.

Jak se ten gól zrodil? Byla to celkem rychlá akce...
Rychle jsme otočili do útoku a kluci si to tam hezky nahráli. Králík (Zdeněk Král) s Morrim (Matěj Morong) mi to tam přistrčili, já se snažil jen trefit na tyčku nad lapačku. Jsem rád, že se to povedlo.

Jak náročný to byl zápas? Hlavně ve druhé třetině Třebíč mačkala.
Třebíč je tým, který hraje na horních příčkách tabulky a zápasy s nimi jsou vždy náročné. Dalo to dost zabrat, jsem rád, že jsme vyhráli.

Jaké jsou první dojmy z Kolína? Z kabiny, zázemí a tak?
Kluci mě bezvadně přijali, za což jsem rád a pomohlo mi to. Pár kluků jsem znal už z dřívějška, což mi pomáhá se rozkoukat tady v Kolíně. A je to samozřejmě hodně dobré hlavně kvůli hokeji.