A tým - preview
08.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Petr Nieč

PREVIEW: Kozlové chtějí přidat čtvrtou výhru v řadě, v Pelhřimově vyzvou Jihlavu

clanek-1

Po snovém obratu s Porubou se hokejisté Kolína dočkali už třetí výhry v řadě. A proč si nejít rovnou pro čtvrtou výhru? Kozlové zajíždí na led jihlavské Dukly, tentokrát však nikoliv do Jindřichova Hradce, nýbrž do Pelhřimova. Jak si svěřenci Jana Šťastného povedou v souboji s druhým nejhorším týmem na domácích kluzištích? Zápas 36. kola Chance ligy startuje v 17:30.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v posledním zápase vydolovali dva body proti ostravské Porubě, druhý tým tabulky Chance ligy nakonec svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka porazili 4:3 po prodloužení. Kolín tak zapsal už třetí výhru v řadě. „Když se vyhrává, tak je samozřejmě dobrá nálada. V kabině je teď nadšení, na druhou stranu nás ale v pondělí čeká další těžký zápas. Jedeme do Pelhřimova, kde hrajeme s Jihlavou. Musíme se na to připravit, v pondělí navléct ty správné montérky a udělat všechno pro to, abychom nějaký bod a naši sérii protahovali, co to jen půjde,“ hlásí Petr Martínek.

V pondělí čeká Kozly další duel Chance ligy, a to v Pelhřimově, kde vyzvou jihlavskou Duklu. První venkovní duel v Jindřichově Hradci Středočeši prohráli 2:3, v sestavě tehdy v říjnu debutoval třeba junior z Liberce Michael Koštoval. „Víme, že Jihlava má problém s tím, že musí dojíždět, že nehraje na domácím zimáku. Minule jsme s nimi hráli v Jindřichově Hradci, teď zase v Pelhřimově. To je pro ně složité. Mají ale velmi silné mužstvo. Nicméně my s tímhle odhodláním a nasazením můžeme hrát s každým. Máme teď nějakou sérii a ji chceme natáhnout,“ líčí bojovně Petr Martínek, trenér Kolína.


Informace o soupeři

Jihlava se v tabulce druhé nejvyšší soutěže nachází na 7. pozici se ziskem 53 bodů. Kolín tak na Duklu ztrácí šest bodů. Jihlavští bodují zejména na venkovních kluzištích, kde jsou třetím nejlepším týmem ligy se ziskem 29 bodů. Naopak i kvůli azylu v Pelhřimově a Jindřichově Hradci se svěřencům Viktora Ujčíka příliš nedaří na domácích ledech. Horší jsou v tomto ohledu jen Pardubice.

Nejproduktivnějším hráčem jihlavské Dukly je exkolínský Patrik Miškář, jenž doposud nasbíral čtyřiadvacet kanadských bodů (10+14). V brankovišti je zase oporou Adam Beran, jenž naskočil do 28 duelů druhé nejvyšší soutěže, ve kterých si drží bilanci více než 91 %. Doposud vychytal mladší bratr útočníka Kladna Matěje Berana čtrnáct výher, nicméně zapsal i čtrnáct porážek. Na jakou stranu se přikloní jeho statistiky po pondělním souboji s Kolínem?


Sestavy z posledního utkání

HC Dukla Jihlava: Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Dundáček, Kočí, Vala, Haman – Chlubna, Miškář, Brož – Harkabus, Skořepa, Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl.

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Aubrecht, Marcel, Cibák, Zajíc – Ouřada, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Morong – Síla, Matějček, Lang – Šedivý, Naar, Jelínek.