A-tým - reportáž
27.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto v článku: HC Stadion Litoměřice

Posila do ofenzívy! Útočné řady Kozlů vyztuží zkušený Martin Kadlec

clanek-1

SC Marimex Kolín reaguje na situaci v ofenzivních řadách. Útok Kozlů vyztuží čtyřiatřicetiletý forvard Martin Kadlec, jenž přichází poté, co rozvázal kontrakt s B-týmem pardubického Dynama. V Kolíně bude zkušený útočník působit minimálně do konce této sezony.


Rodák z Kadaně započal svou hokejovou kariéru právě ve svém rodném městě, kde dlouhé roky působil i ve druhé nejvyšší soutěži. Mimo to pendloval za větším vytížením také do druhé ligy, nejednou byl v dresu Klášterce nad Ohří soupeřem i kolínských Kozlů. Během sezony 2011/12 se ale Martin Kadlec rozhodl vyzkoušet zahraniční angažmá v Bělorusku. Během necelých čtyř let si zahrál za HK Brest nebo Metallurg Žlobin. Díky běloruské zkušenosti poté kadaňský rodák získal smlouvu i v pražské Slavii. Mezi prvoligovou špičku ho nicméně vystřelilo až angažmá v Litoměřicích.

Právě v dresu Stadionu totiž šikovný útočník prožil své nejlepší roky dosavadní kariéry, u Kališníků řádil po boku jistého Fina Markuse Korkiakoskiho. Během dvou sezon nasázel v útoku vedle severského šikuly hned 58 gólů, v ročníku 2019/20 se stal dokonce nejlepším kanonýrem celé soutěže. To jej vystřelilo až do extraligy, kde si 180 centimetrů vysoký útočník zahrál v dresu Karlových Varů a Kladna. Prvního extraligového gólu se Martin Kadlec dočkal ve svých třiatřiceti, upozornil na sebe také třeba bitkou s obráncem Detroitu Filipem Hronkem. V letošní sezoně odehrál hokejista s pravým držením hole v Chance lize čtyři utkání za B-tým pardubického Dynama, na začátku sezony totiž nebyl zdravotně fit. Nyní už je ale připraven na novou výzvu v Kolíně.

Jak transfer komentuje manažer A-týmu? O Martina jsme měli zájem už delší dobu, jedná se o zkušeného hráče, který umí bodovat. Navíc je z regionu, i proto jsme o jeho angažování hodně stáli. V letošní sezoně ho trápilo zranění, ale nyní už je připraven nastoupit do zápasu. Slibujeme si od něj, že nám pomůže v závěru sezony,říká Lukáš Krejčík o příchodu Martina Kadlece do Kolína.

Statistiky Martina Kadlece