A-tým - reportáž
29.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Opora pokračuje v Kolíně! Jakub Soukup podepsal novou smlouvu

clanek-1

Aktuální sezona Chance ligy míří do svého finále, v rámci základní části druhé nejvyšší soutěže již probíhá závěrečná čtvrtina. A SC Marimex Kolín pomalu buduje tým i pro následující rok, přičemž nejdříve si vedení středočeského klubu zajistilo služby velké opory. Tou je během ročníku 2022/23 gólmanská jednička Jakub Soukup. Osmadvacetiletý brankář se nyní v Kolíně dohodl na prodloužení smlouvy o další dvě sezony.


Po delší době hledání brankářské jedničky v druhé nejvyšší soutěži získali Kozlové před sezonou 2022/23 na pozici startovacího gólmana Jakuba Soukupa, osmadvacetiletého odchovance Litvínova, který v posledních letech působil ve Vrchlabí. Hned od začátku aktuálního ročníku Chance ligy se kolínský muž s maskou ukazoval v parádním světle a rychle se stal také jedním z oblíbenců kolínských tribun.

Extraligový šampion z roku 2015 s Litvínovem doposud naskočil za Kolín do 36 zápasů základní části, ze kterých odešel sedmnáctkrát jako vítěz, a to s celkovou úspěšností zákroků 91,27 %, navrch přidal také jedno čisté konto proti Sokolovu. Oboustranná spokojenost vyvrcholila podpisem nové smlouvy, Jakub Soukup v Kolíně prodloužil kontrakt o následující dvě sezony, u Kozlů tak bude působit minimálně do konce ročníku 2024/25.

„Kuba patří celou sezónu mezi naše stěžejní hráče. Od prvního tréninku se zařadil mezi lídry kabiny, a to jak v pracovitosti, tak i charakterem. Nejdůležitější je však, že všechny tyto vlastnosti potvrzuje svými výkony na ledě. Jsme moc rádi, že jsme se společně dohodli na nové dvouleté smlouvě, a že Kuba spojí svou budoucnost s Kolínem,“ komentuje manažer Lukáš Krejčík.