A-tým - reportáž
29.01.2023
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Martin Kadlec o gólové premiéře i osvědčené souhře: Budeme mít ještě víc šancí!

clanek-1

Po rozvázání smlouvy v Pardubicích se útočník Martin Kadlec přesunul do Kolína, kde se po dvou trénincích ihned vrhnul do zápasu. A kolínským fanouškům se hned gólově uvedl, když se trefil v přesilové hře. Jak mu gól v prvním zápase pomůže? A jak viděl obnovenou spolupráci s Markusem Korkiakoskim?


Martine, máte za sebou premiéru v dresu Kolína, jak se vám hrálo?
No, bylo to těžké. Hlavně prvních deset minut jsem se trápil. Letos jsem toho moc nenatrénoval, a ani nenahrál, takže jsem bojoval spíš sám se sebou. S Markusem se známe, takže mi to trochu hru ulehčilo. Doufám, že každý zápas bude lepší a lepší.

Ihned jste hrál právě vedle Markuse Korkiakoskiho a byli jste vidět, v čem to je, že si takhle rozumíte?
Markus je chytrý hráč a záleží skoro jen na tom, jak to hráči okolo všechno načasují, protože on ty oči má. Věřím tomu, že až zlepším rychlost, tak budeme mít ještě víc šancí.

Bylo to pro vás oba o to speciálnější, že jste si zahráli spolu v jedné formaci proti Litoměřicím, kde jste spolu tak úspěšně působili?
Určitě, byl to speciální zápas. Nastoupit proti klukům, které dobře známe, a navíc je ještě porazit.

Jak byste duel s Litoměřicemi zhodnotil?
Od té desáté minuty jsme přebrali iniciativu a hlídali jsme si zápas až vlastně do konce. Hlavně ve třetí třetině jsme hráli skvěle.

Vy jste hned taky vstřelil gól. Jak to pomůže do budoucna?
Na psychiku je to samozřejmě úžasný. Je to můj první gól v této sezóně, takže doufám že nebude poslední, a hlavně, že se dostaneme do play-off.

Jak se zrodil váš přesun do Kolína? Peklo se to docela dlouho...
V Pardubicích jsme se zkrátka dohodli na ukončení smlouvy, v tom se mi ozval Krejča (Lukáš Krejčík) a podepsali jsme to tady v Kolíně.

Jste tu sice jen pár dní, ale jaké jsou vaše první dojmy z Kolína? Ze zázemí a spoluhráčů?
Je tady takové domácí prostředí. Na tréninku se hodně povzbuzujeme a celkově je to super. Myslím si, že i s tím, jak na tom Kolín je s hráči, tak to tady funguje velmi dobře.