A tým - preview
17.02.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Směr daleká Poruba. Kozly čeká odpolední utkání v Ostravě

clanek-1

Po středeční výhře nad Pardubicemi si Kolín udržel šanci na dotáhnutí se do míst, která zaručují předkolo vyřazovacích bojů. A na domácí výhru budou chtít svěřenci Jana Šťastného chtít navázat i venku, a to v sobotu v Porubě. Zápas 48. kola startuje v 16:00.


Aktuálně z A-týmu

V zápase s předposledním týmem tabulky z Pardubic potřebovali Kozlové nutně zvítězit, pokud chtěli udržet šanci na vyřazovací boje. To se nakonec po výsledku 4:2 podařilo. Nejednalo se však o vůbec jednoduchý zápas, hrálo se hodně tvrdě a v obrovském tempu. Kolínští po utkání počítali i hráčské ztráty. Jinak byl ale Petr Martínek s výsledkem souboje s Pardubicemi spokojený. „My věděli, že to bude hodně emotivní zápas a velká válka. A to se do puntíku potvrdilo. A po nevydařených zápasech jsme si řekli, že můžeme za každou cenu urvat body a zápas jakkoliv vyhrát. Po první třetině jsme vedli 2:1, ale věděli jsme, že soupeř změní hru. To se stalo, Pardubice začaly bruslit, přitvrdily. A dělalo nám to velké problémy. Soupeř byl lepší a po zásluze vyrovnal. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že si počkáme na příležitost, kterou pak musíme proměnit. Zkrátka nechat na ledě srdce a duši a urvat to za každou cenu. To se povedlo, dostali jsme přesilovky, a tak i hodně na kotouč. Vstřelili jsme gól a pak už to v závěru bylo jen o vůli a nadšení to dotáhnout,“ líčí Petr Martínek.

V sobotu budou hrát Kolínští v daleké Porubě, kterou sice naposledy na svém ledě dokázali porazit. Předtím však v Ostravě schytali šest gólů. „Minule jsme v Porubě sehráli velice špatné utkání, výsledek 4:6 ale ještě nebyl tak špatný. Výkon byl ale špatný. Hrajeme o play-off, ke každému zápasu už přistupujeme jako k play-off. Musíme na ledě nechat srdce a duši. Poruba ale hraje stále o vítězství v základní části, i když má nějakou ztrátu. Musíme si vzít ponaučení z toho zápasu a snažit se urvat body,“ burcuje kolínský kouč před zápasem 48. kola Chance ligy.


Informace o soupeři

Poruba dlouhou dobu vedla Chance ligu, nyní se nachází se ziskem 84 bodů na druhé pozici. Ostravané ale mají stejně bodů jako Vsetín a Prostějov, společně se tak v závěrečných kolech porvou o příčku za Třebíčí, jež zřejmě dojde až k výhře v základní části. Právě s Horáckou Slavii hráli hokejisté HC RT TORAX naposledy, u soupeře z Vysočiny moravský celek prohrál 3:5. Nyní si tak bude chtít spravit chuť a nedopustit druhou porážku v řadě. Celková bilance proti Kozlům hovoří pro soupeře, který urval proti Kolínu letos už sedm bodů za dvě výhry a porážku po prodloužení. Jak tomu bude nyní?

Brankáři ostravského celku jsou velmi vyrovnaní, nicméně proti Kolínu se letos pokaždé představil Ondřej Bláha. Bude tomu tak i ve čtvrtém vzájemném měření? Nejnovější akvizicí v kádru Poruby je extraligou ostřílený útočník Jan Dufek, jenž v minulosti nakouknul i do dresu národního týmu, nyní se snaží v Chance lize znovu restartovat svou kariéru. Nejproduktivnějším hráčem HC RT TORAX je Jakub Šlahař, jenž nasbíral 35 bodů za 16 branek a 19 nahrávek. Zajímavé utkání pak čeká kolínského Markuse Korkiakoskiho, jenž ještě v minulé sezoně nastupoval v dresu soupeře. Nyní však do Poruby přijede jako soupeř.

Sestavy z posledního utkání

HC RT TORAX Poruba: Bláha – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Brodek, Karafiát, Dufek – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský.

SC Marimex Kolín: Soukup – Aubrecht, Gaspar, Piegl, Čáp, Zajíc, Jelínek, Naar – Novák, Koukal, Král – Korkiakoski, Morong, Kadlec – Pajer, Matějček, Ouřada – Šedivý, Moravec, Lang.