Rozhovory
14.04.2023
Autor: Daniel Krátký, Martin Voltr | Foto: Petr Kotala / HC Vítkovice Ridera

Nejdelší extraligový zápas historie rozhodl kolínský odchovanec

clanek-1

Extraligová historie nepamatuje delší zápas. Partnerský celek Kozlů, a to Mountfield HK odehrál ve čtvrtek proti Vítkovicím rekordně dlouhé utkání. Šesté semifinále rozsekl až ve čtvrtém prodloužení kolínský odchovanec Dominik Lakatoš. Série mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi se tak rozlouskne až v sobotu v rámci sedmého zápasu.


V čase 138:51 rozhodl Dominik Lakatoš o důležité výhře Ostravanů, která srovnala semifinálovou sérii na 3:3. Zápas, který od 17:00 trval prakticky do půlnoci, se tak nakonec stal nejdelším zápasem extraligové historie. A šťastným střelcem vítězného gólu byl rodák z Kolína Dominik Lakatoš


Jak se mu podařilo vsítit vítězný gól?

„Já ani nevím, jak to vzniklo. Rasty Dej perfektně chytil kotouč a viděl jsem, že zaútočil, tak jsem dal hlavu dolů a jel ho podpořit. Našel mě perfektní nahrávkou, já jsem si to jenom stáhl, gólman tam nechal trošku místa a se štěstím jsme ten gól dali. Jsme strašně rádi, že to vyšlo a dokázali jsme to,“ popisuje kolínský odchovanec Dominik Lakatoš v rohovoru pro hokej.cz.

Utkání mezi Hradcem Králové vešlo do historie extraligového hokeje, na rozhodnutí se čekalo až do čtvrtého prodloužení. A bylo to opravdu náročné pro všechny aktéry zápasu.

„Mně osobně to vadilo celkem dost. Ne, je to o vůli a morálu, který jsme předvedli. Jak my, tak samozřejmě i soupeř. Pro oba celky to bylo fyzicky náročné a my jsme byli ti šťastnější,“ těší Dominika Lakatoše.

Vítkovice díky výhře v rekordně dlouhém zápase stále žijí a bojují o šanci na finále extraligového play-off, rozhodne totiž sobotní sedmý a závěrečný zápas. V něm půjde opravdu o všechno. Což moc dobře ví i právě ex-kolínský hokejista.

„Už jsem říkal před pár dny, že hrajeme o všechno. Nechali jsme to spadnout do stavu 0:3, od té doby hrajeme o život. Najednou je to 3:3. Je to skvělý, ale ještě není konec. Doufám, že my budeme ti šťastnější,“ věří Dominik Lakatoš.

V sobotu v 15:30 odstartuje rozhodující sedmý zápas semifinále play-off Tipsport extraligy. Vybojuje kolínský odchovanec jako kapitán pro svůj tým finále? A stane se prvním kapitánem týmu, který v českém play-off otočí sérii ze stavu 0:3 na 4:3?