Mládež
11.05.2023
Autor: Petr Procházka

Kolínskou juniorku povede bývalý extraligový bek se spolužákem z éry ˝Husákových dětí˝

clanek-1

Kolínský klub představil složení trenérských týmů pro příští sezonu. U mládeže budou nadále působit i Václav Rác či Josef Hasil.


Bylo jim šest let, když spolu nastoupili do první třídy na hokejové škole v Kolíně. Pak vedle sebe Martin Rejthar s Davidem Švandou odehráli spoustu mládežnických bitev za tehdejší Teslu. Rejthar následně odešel do Kladna, v barvách Karlových Varů a Plzně si zahrál extraligu, dlouhé roky reprezentoval český hokej v nejvyšší dánské soutěži. Pestrou kariéru ukončil zpátky v Kolíně, stejně jako Švanda, který si zahrál třeba za Jindřichův Hradec v jeho nejslavnější éře.

Někdejší beci nyní společně povedou kolínskou juniorku, Martin Rejthar jako hlavní kouč a David Švanda (na snímku z roku 2001 jako kapitán v utkání Kolín - Jindřichův Hradec 7:4) jako jeho asistent.

"V mládeži se po konci minulé sezony událo více změn. Novinky a čerstvé informace budeme dále prezentovat během letní přípravy," sdělil sportovní manažer Lukáš Krejčík.

Ale zpět k realizačním týmům pro příští ročník. Figuruje v nich fůra bývalých kolínských hráčů. Třeba u dorostu Václav Rác, člen památné sestavy Kolína ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. U 8. třídy Petr Pýcha, ještě nedávno stabilní hráč Kozlů. U sedmé Jiří Pecka, který má kolínský hokej v genech, protože se mu v různých rolích věnovali i jeho otec a děda.

A třeba u nejmenší přípravky někdejší český reprezentant do 16 let Josef Hasil, od něhož vede stopa zpět k Rejtharovi se Švandou. Ano, i on se v září 1978 hlásil ve stejné hokejové třídě, kde byli spolužáky zmíněného tria ve velmi silném ročníku "Husákových dětí" třeba i další dva známí kolínští odchovanci Tomáš Pácal s Karlem Nedbalem nebo i Jan Košťálek, otec současného hokejisty Pardubic, aktuálně reprezentujícího Česko na světovém šampionátu v Rize.


Realizační týmy pro sezonu 2023/24

Juniorka: hlavní trenér Martin Rejthar, asistent David Švanda
Dorost: hlavní trenér Václav Rác, asistenti Jiří Bartoň a Lukáš Skokan
9. třída: hlavní trenér Luboš Holoubek, asistent Jan Hanuš
8. třída: hlavní trenér Petr Pýcha, asistent Martin Rejthar
7. třída: hlavní trenér Jiří Pecka, asistent Lukáš Skokan
6. třída: hlavní trenér Jan Hanuš, asistent Jiří Pecka
5. třída: hlavní trenér Dušan Pešek, asistent Aleš Sivák
4. třída: hlavní trenér Jakub Minarčík, asistent Jiří Pecka
3. třída: hlavní trenér Jakub Minarčík, asistent Josef Hasil
2. třída: hlavní trenér Josef Hasil, asistent Jiří Sládek
1. třída: hlavní trenér Josef Hasil, asistent Jiří Sládek
Nábor: hlavní trenér Josef Hasil, asistenti Jiří Pecka, Jakub Minarčík, Petr Pýcha, Dušan Pešek, Luboš Holoubek