Tiskové zprávy
19.05.2023
Autor: Petr Procházka

Loni bojoval o medaili na mistrovství světa, teď mladý obránce posílil Kozly

clanek-1

Prvoligový kádr Kolína posílil devatenáctiletý obránce Štěpán Němec, odchovanec Chomutova, který většinu loňského ročníku odehrál v Litoměřicích.


Štěpán Němec je nadějný mládežnický reprezentant, s pravým držením hole. Jeho silnou stránkou je velmi slušná a spolehlivá hra v obranném pásmu, navíc je velmi šikovný při rozehrávce a podpoře útoku.

"Dalším důvodem k angažování Štěpána byl jeho velmi dobrý charakter a pracovitost," řekl kolínský kouč Jan Šťastný. "Pokud bude dále tvrdě pracovat, určitě se může probojovat do týmu partnerského Hradce Králové a zahrát se extraligu," dodal Šťastný.

Němec je hokejistou ročníku 2003, který už v dorosteneckém věku vyrazil z Chomutova do Finska. Působil tam v juniorce týmu Mikkelin Jukurit. Po návratu z finské mise zakotvil v nyní již zrušeném projektu Dukla v HC Stadion Litoměřice. Svůj potenciál rozvinul talentovaný hokejista natolik, že si pro sebe vybojoval místo na světovém šampionátu juniorů v roce 2022. Z kanadského Edmontonu tehdy přivezl s českou reprezentací postup do semifinále a nakonec "bramborovou" medaili. Na závěr loňského ročníku ještě pomáhal mateřskému Chomutovu v neúspěšné snaze o postup do Chance ligy.

"Jsme velice rádi, že se nám podařilo do Kolína po Standovi Vrhelovi přilákat dalšího mladého perspektivního hráče, který v sobě má velký potenciál do budoucna," uvedl kolínský manažer Lukáš Krejčík.

Statistiky zadáka Štěpána Němce