Mládež
31.08.2023
Autor: David Hora

Kozlíci vybojovali třetí místo ve Vsetíně! 6. třída měla úspěšný vstup do sezóny

clanek-1

Kozlíci ročníku 2012 zahájili svou sezónu soustředěním v Benátkách nad Jizerou, kde se seznamovali s novým trenérem Janem Hanušem. Pod jeho vedením poté odehráli pět přípravných utkáních, ze kterých si odnesli tři výhry a dvě porážky, předtím, než odcestovali směrem na Moravu, aby zde odehráli mezinárodní turnaj ve Vsetíně.


Po dvou prohraných zápasech venku proti Neratovicím, 3:9 a 4:8, se mladé naděje kolínského hokeje představily venku proti Jablonci, kde vyhrály vysoko 15:4, a dvakrát proti Benátkám, které porazily 7:6 a 14:4.

Ve čtvrtek 24. srpna v brzkých ranních hodinách se vydali na čtyřhodinovou cestu do Zlínského kraje. Po obědě se tým už začal rozcvičovat a připravovat na první zápas proti Zubrům z Přerova. Základní část turnaje tvořili tři zápasy 2x20 minut, kdy se každá třetina počítá jako samostatný zápas. První zápas Kozlíkům nevyšel, když v první části prohráli 2:4 a ve druhé 0:2.

Druhé utkání následovalo ve stejný den. Mladí hokejisté ze středu Čech se utkali s Frýdkem-Místkem. První část zápasu nezvládli a prohráli ji 1:2. Ve druhé části však přišel zlomový bod turnaje a Kolínští si připsali první body za výhru 2:1. Ve volném čase tým navštívil stadion, který zažil zlatou éru vsetínského hokeje, na Lapači. Na večeři se hokejisté vrátili zpět do Kapka resortu.

Jedenácté narozeniny zde oslavil Lukáš Veliký, který obdržel od spoluhráčů všemi podepsaný dres. Na pozitivní notě se tak mladí Kozlové připravili k třetímu a poslednímu zápasu prvního dne. Zápas odehráli proti italskému Bolzanu a po vzoru A-týmu v mezinárodním utkání zvítězili, dvakrát 4:0. Zajistili si tak i účast v Play-off.

V dopoledních hodinách druhého hracího dne se mužstvo připravilo k semifinále, které odehrálo proti Vítkovicím. Ve dvou třetinách však podlehlo 1:3 a šlo tak do boje o bronz. Zápas o třetí místo nakonec přinesl nejdramatičtější zápas turnaje, když za stavu 2:1 pro Kolín Porubští odvolali brankáře. Risk jim však nevyšel a Kozlíci skórovali ještě jednou a upravili na konečných 3:1.

Do Kolína tak ročník 2012 přivezl bronzové medaile. Přijďte je podpořit na jejich první mistrovské utkání, které odehrají na kolínském zimním stadionu v sobotu 28. září od 9:00 proti Dynamu Pardubice.