Mládež
14.12.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Třikrát jedna, u kozlů stále jedna

clanek-1

Tři kolínské týmy trůní na prvních místech svých tabulek aneb béčko první, juniorka první, dorost první.


Hráči B-týmu jsou na prvním místě své tabulky krajské ligy mužů v podstatě od začátku sezony. Tým složený z kolínských odchovanců, bývalých hráčů A-týmu a doplňovaný juniory sbírá výhru za výhrou. Z patnácti zápasů vyhráli svěřenci Radka Smítky utkání deset.

Junioři dokonce ze svých dosavadních jednadvaceti utkání prohráli jedno jediné, a to stejně získali bod. Na čele tabulky mají tedy šedesát bodů a základní část, která končí v lednu, by měli vyhrát. Zbývají jim odehrát ještě čtyři utkání a když alespoň dva z nich vyhrají, prvenství už jim nikdo nevezme. Svěřenci Martina Rejthara tedy míří do vyšší nadstavbové skupiny. Držme jim pěsti.

Jak už jsme informovali na začátku listopadu, dorost suverénně vyhrál svou základní skupinu a nyní bojuje v nadstavbové skupině O postup. Tam je odehrána zatím necelá třetina a Kolín se usadil na prvním místě. Svěřenci trenéra Václava Ráce mají nyní podstatně těžší práci než v základní části, ale o to větší výzva to pro ně je.

Fanděte kolínskému hokeji a jestli chcete ještě do Vánoc slyšet brždění ostří bruslí na ledové ploše, přijďte na hokej na béčko nebo juniory. Ti ještě hrají o nadcházejícím víkendu doma.

Juniorka hostí v pátek 17. prosince od 19.30 druhé Benátky, takže by se mohlo jednat o zajímavý duel.

Béčko v sobotu 18. prosince od 14.45 hostí Rakovník, který je zase druhý ve své skupině krajské ligy mužů a má v podstatě stejnou bilanci jako Kolína. Kolín má 9-1-1-2, Rakovník má 8-2-1-2 (počet výher, výher v prodloužení, proher v prodloužení, proher).