Mládež
01.10.2023
Autor: David Hora

Mládež má za sebou úspěšný první víkend mistrovských zápasů!

clanek-1

Mladí Kozlové v uplynulém týdnu úspěšně zahájili své mistrovské sezóny. Mají za sebou dvouměsíční přípravu, kterou si většina kategorií zpestřila turnajem nebo soustředěním, a nadšenost tak před prvními zápasy, které „se počítají“ byla veliká. Stejně tak jsou očekávání a cíle pro nadcházející sezónu.


Junioři začali svou přípravu na suchu už poslední týden v červenci, na tréninky na suchu pak navázali tréninky na ledě a soustředěním. V průběhu sedmi týdnu odehráli 7 přípravných utkání, ze kterých si odnesli pozitivní bilanci pěti výher a dvou proher. Svou sezónu otevřeli v pátek 22. září na ledě Poděbrad, kde v těsné bitvě utrpěli porážku 3:5. O týden později, v pátek 29. září, zamířili do Vlašimi, kterou díky třem gólům ve druhé třetině porazili čistě 4:1. „Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně s určitou převahou, ale gól jsme bohužel nevstřelili, v druhé třetině jsme se dostali do zaslouženého vedení hned ze začátku po trefě Houžvičky od modré čáry a následně jsme dali další 2 góly, které nám zajistili vedení 3:0. Třetí část byla v agresivnějším duchu, což jsme chtěli a zajistilo nám to konečný výsledek 4:1,“ hodnotil utkání obránce Filip Svoboda. Vítězně vstoupili také do října, když v derby jednoznačně porazili Kutnou Horu 10:1. Hattrick zaznamenal Jan Vyvial (3+0), tři body měl také Matěj Švanda (2+1) a Patrik Novotný (0+3). Kozlové jsou tak po třech zápasech s šesti body na čtvrtém místě tabulky regionální ligy juniorů a na první tábor ztrácí tři body. Další utkání odehrají v sobotu 14. října proti Benátkám nad Jizerou, které jsou se stejným počtem bodů na sedmém místě, a ukončí tak šňůru venkovních zápasů. O den později se pak poprvé představí na domácím ledě proti HC Strakonice od 12:00.

Příprava Dorostenců začala první týden v srpnu soustředěním na domácím ledě. Od té chvíle odehráli 9 přípravných zápasů, v šesti z nich si se soupeřem poradili, nevystačili si však na Jablonec, Náchod a Chrudim. Sezónu otevřeli úspěšně na ledě Kutné Hory v sobotu 30. září výhrou 5:2, když si čtyři body připsal Jakub Mikulecký (1+3). Ve stejném duchu proběhlo i nedělní utkání, kde Kozlové sice po první třetině prohrávali 1:2, ale po gólech Denise Kouby a Olivera Krále průběh hry otočili a otěže už dorostencům ze Světlé nad Sázavou nevrátili a svoje vedení zvýšili na konečných– 5:2. Čtyři body si opět připsal Mikulecký (1+3) a střelec vítězného gólu Oliver Král (2+2). Šest bodů a skóre 10:4 stačí na 3. místo v tabulce regionální ligy dorostu. Na první Pelhřimov ztrácí tři body, mají však jeden zápas k dobru. Další utkání dorostenci odehrají v neděli 8. října od 15:30 na domácím ledě proti Telči.

Deváťáci začali svou sezónu týdenním soustředěním v Příbrami. O týden později odehráli první ze svých sedmi přípravných zápasů. První tři zvládli na jedničku, když porazili Benátky a dvakrát Jablonec. Od té chvíle se jim však v přípravě už nepodařilo vyhrát. Atmosféra se však změnila hned v prvním mistrovském utkání, které odehráli na domácím ledě v sobotu 30. září proti nedaleké Čáslavi. Mladí Kozlové vstoupili do zápasu velmi aktivně a hráče Čáslavi k ničemu nepustili. V 18. minutě otevřel skóre Jindřich Havlas a Kozlové od té chvíle jen navyšovali. Ve druhé třetině skórovali dvakrát, v té třetí hned čtyřikrát. Dva body zaznamenalo hned pět hráčů: Adam Hykš (2+0), Matěj Mach (1+1), Dan Junek (1+1), Tomáš Hartman (0+2) a Illia Morozov (1+1), ukrajinský útočník, pro kterého to byl zápas proti jeho předchozímu týmu. „Čáslav sice po první třetině prohrávala pouze 1:0, ale pak jsme se rozstříleli k výbornému výkonu,“ hodnotili utkání hráči 9. třídy. Tři body po jednom utkání stačí na druhé místo v tabulce ligy 9. tříd. V dalším zápase s utkají v polabském derby proti Poděbradům. Rivalita mezi oběma týmy se tvořila už od nízkého věku hráčů a můžeme se tak těšit na pořádnou bitvu. Přijeďte je podpořit do Poděbrad v pátek 6. října od 20:00.