Mládež
03.10.2023
Autor: Eva Coubalová, David Hora

Kozlové ročníku 2016 vybojovali druhé místo na turnaji ve Světlé nad Sázavou

clanek-1

Malí Kozlové ročníku 2016 se v sobotu 30. září 2023 zúčastnili turnaje v minihokeji ve Světlé nad Sázavou. Turnaje se účastnilo celkem 8 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin a jednalo se o jejich první turnaj v začínající hokejové kariéře.


Kozlové se ve své skupině postupně utkali s týmy HC LM Pelhřimov, HC Světlá n./Sázavou a SKLH Žďár n./Sázavou. Druhou skupiny tvořily týmy BK Havlíčkův Brod, HK Lev Slaný, HC Chotěboř a tým Pilsen Wolves.

S každým soupeřem odehráli 2 x 15 minut, bodovala se každá polovina utkání zvlášť. V každém zápase skupiny Kozlové vstřelili víc branek než soupeř a za mohutné podpory rodičů se tak pokaždé radovali z výhry. Ze všech 8 týmů měli po skončení základní části uhrané nejlepší skóre - 51:19.

Ve finále tohoto miniturnaje se o první místo utkali s týmem BK Havlíčkův Brod, který ovládl druhou skupinu. Finálový zápas nabídl opět napínavou podívanou. Všichni malí hokejisté na ledě si tento zápasový zážitek užívali a makali s velkým zaujetím. Šťastnější z výsledku byli nakonec hráči soupeře, ale ani prohra o jednu branku malým Kozlům radost z této hokejové soboty nezkazila. Největší přínos kvalitně zorganizovaného turnaje pro malé Kozly byl v tom, že jim umožnil strávit spolu hokejovými příběhy nabitý den v novém prostředí a všichni se již těší do dalšího hokejového tréninku, utkání či turnajů.

Stále probíhá hokejový nábor na kolínském zimním stadionu a i hráče ročníku narození 2016, pro které byl určen tento miniturnaj, stále hledáme. Pokud Vás lední hokej baví a láká, tak neváhejte a přidejte se k nám.

Kontakt na trenéra této kategorie a náboru je pro Vás zde: p. Josef Hasil, tel. 606 213 404, mail: josef.hasil@sckolin.cz.