Mládež
12.10.2023
Autor: David Hora

Dorost si zastřílel proti Telči, devítka proti benešovským Vodním Lvům

clanek-1

Dorostenci v neděli odehráli na domácím ledě 3. kolo regionální ligy dorostu. Čekala na ně Telč, se kterou si poradili a vyhráli jasně, 13:1. Hráči ročníku 2009 sice v pátek večer padli v derby na ledě Poděbrad, ale v neděli si spravili chuť a v utkání s Benešovem nastříleli 10 branek, které Kozly donesly k jednoznačné výhře 10:2. Junioři měli volný víkend a další utkání odehrají v sobotu 14. října na ledě Benátek.


Kolínská juniorka má za sebou 3 utkání regionální ligy juniorů, ze kterých si odnesla bilanci dvou výher a jedné prohry a má tak na kontě 6 bodů. V tabulce jsou junioři sice až na šestém místě, ale mají jeden zápas v rukávu. V sobotu je čeká zápas v Benátkách nad Jizerou a už v neděli od 12:00 odehrají domácí utkání proti HC Strakonice.

I dorostenci za sebou mají tři zápasy, ve kterých zatím byli stoprocentní, když nejprve v derby vyhráli na ledě Kutné Hory 5:2, poté když si v prvním domácím utkání poradili se Světlou nad Sázavou opět 5:2 a v poslední řadě, když porazili Telč opět na vlastním ledě jednoznačně, 13:1. Kozlové byli už od první třetiny aktivnějším a lepším týmem, když po prvních dvaceti minutách vedli 6:0. V druhé části navýšili už na 11:0, ale poté se v 35. poprvé trefili i hráči Telče. V posledním dějství už Kolínští jen upravili dvěma góly na konečných 13:1. Nejproduktivnějšími hráči byli Matěj Sliž, který vstřelil vítězný gól zápasu a přidal druhý společně s dvěma asistencemi a Tomáš Vytlačil, který zaznamenal hattrick a jednu asistenci. Další utkání dorost odehraje v Poděbradech v pátek 13. října od 20:00 a hned v neděli 15. října je čeká zápas na ledě Velkých Popovic.

Devátá třída má za sebou také tři zápasy poté co jejich utkání proti Nymburku bylo anulováno, protože Nymburský Lev nakonec k soutěži nenastoupil. Mladí Kozlové si na úvod připsali jasnou výhru proti Čáslavi. V pátek je čekalo derby proti Poděbradům, ve kterém po dlouho vyrovnaném boji padli 3:4. Hned v neděli se však museli oklepat, protože před nimi bylo další utkání. Do utkání vstoupili s velkým odhodláním a po první třetině vedli 4:0. Ve druhém a třetím dějství přidali dalších 6 gólů a ani 2 góly Benešovských už výsledek neovlivnili a Kozlové se tak radovali z jasné výhry 10:2. Nejproduktivnějším hráčem byl Michal Mén, který v první třetině vstřelil hattrick a poté na dva góly nahrál. V neděli 15. října si zahrají v Ledeči nad Sázavou od 9:30.