Mládež
07.11.2023
Autor: Aneta Vrabcová, David Hora

Junioři za sebou mají 10 zápasů, jak se jim daří?

clanek-1

Kolínští junioři za sebou mají první čtvrtinu základní části regionální ligy juniorů a začátek té druhé. Z deseti zápasů si odnesli bilanci šesti výher a čtyř proher, když sice vyhráli čtyřikrát v řadě, ale pak padli proti Poděbradům a Vlašimi. Nyní je čeká zápas proti Pelhřimovu.


Junioři se v sobotu 21. října vydali za brzkých ranních hodin na jih Čech, kde se od 14:40 utkali proti Střelcům. Gólový účet otevřeli Střelci, ale Kozlové rychle zareagovali a v 16. minutě otočili na 2:1. Jindřichohradeckým se dvě vteřiny před první sirénou povedlo vyrovnat. Ve druhé třetině to sice opět byli střelci, kdo se trefil první, ale poté už dominovali Kolínští a po dvou třetinách vedli 5:3. Ve třetím dějství své vedení pouze navýšili a upravili na konečných 8:4.

Další utkání je čekalo hned v neděli 22. října proti Letňanům. Kozlové do zápasu vstoupili na pozitivní vlně a po velké aktivitě vedli po dvaceti minutách 2:0. Letňanští však dokázali i přes třetí gól Kozlů v prostředním dějství vyrovnat a o výsledku tak rozhodovala třetí třetina. Rozhodující gól zápasu Kozlové vstřelili už v 44. minutě a po vyloučeních hostů ubránili jednogólové vedení.

V posledním zápase první čtvrtiny základní skupiny se utkali s prvním Táborem. V utkání už od první třetiny vedli, když se v deváté minutě trefil Tobiáš Dvořák po nahrávce od Dominika France. Hra se po většinu zápasu přelévala ze strany na stranu a oba týmy se dostali do šancí, ale další gól padl až 40 sekund před koncem prostředního dějství. Hráči, kteří se podíleli na prvním gólu si nyní vyměnili role, když Tobiáš Dvořák našel Dominika France a ten překonal brankáře hostů. Díky vynikajícímu výkonu brankáře Jana Želivského a skvělé defenzivní hry celého týmu Kozlové ubránili své vedení a necelé dvě minuty před koncem zpečetil jejich výhru Jan Lederer.

Junioři tak vstupovali do druhé čtvrtiny soutěže na vítězné vlně se sérií 4 výher v řadě v zádech. V dalším zápase na ně však čekali Poděbrady, jediný tým, se kterým prohráli v základní hrací době. Od zápasu prvního kola na ledě Poděbrad si totiž v každém zápase připsali alespoň bod a vyhráli 6 ze 7 utkání. První dvě třetiny probíhali ve stylu přetahování o vedení, když oba týmy dvakrát vedli a vstřelili pět branek. O výsledku tak mělo rozhodnout poslední dějství. I přes několik šancí Kozlů to však byli pouze Poděbradští, kdo skóroval a třemi góly tak rozhodli o třetí prohře Kolínských v této sezóně.

Hned o den později, v neděli 5. listopadu je čekal další zápas. Tentokrát na domácím ledě vyzvali Vlašim, kterou v druhém kole porazili 4:1.

V desáté minutě otevřel skóre vlašimský útočník Tomáš Pessr. Hned o 10 vteřin později zvýšil vedení hostů druhý z Pessrových bratrů, Jaroslav, na 0:2. Ve 23. minutě Kozlové snížili na 1:2 díky gólu Filipa Vondráška. Netrvalo to ani 20 vteřin a Filip Vondrášek se v zápase trefil podruhé. Svým pátým gólem v sezóně tak srovnal na 2:2. Ve 31. minutě domácí dokonali obrat a šli do vedení v přesilovce díky Dominiku Francovi, nejlepšímu střelci juniorů, který si připsal svůj už sedmý gól. V čase 33:31 Rytíři však srovnali po střele Jana Matějoviče. A v 5. minutě třetího dějství šla zpět do vedení Vlašim. Kozlům se povedlo o pět minut později vyrovnat zásluhou Jana Lederera. Ovšem v 55. minutě si hosté vzali vedení zpět. I přes velký závěrečný tlak se Kolínským nepovedlo vyrovnat a padli tak podruhé v řadě.

Kozlové se tak po své čtvrté prohře propadli z druhého místa propadli na páté. Na čtvrté Benátky ztrácí 3 body a na první Tábor, který sdílí první příčku s Poděbrady, 5 bodů. Poslední je Kutná Hora s 0 body.

Nyní před sebou mají zápas proti předposledním Ledním Medvědům z Pelhřimova. Zápas začíná v 18:00 v sobotu 11. listopadu. Další domácí utkání odehrají proti Benátkám v sobotu 25. listopadu.