Mládež
20.11.2023
Autor: Redakce

Děti ze školek opět na bruslích

clanek-1

​Mateřské školky z Kolína a okolí opět chodí bruslit na kolínský zimní stadion. Každé úterý a čtvrtek v dopoledních hodinách pod dohledem hokejových trenérů se seznamují s tím, jaké je to stát na bruslích.


Vše začíná již po ránu, kdy se děti vypraví ze své mateřské školky za doprovodu svých učitelek směr zimní stadion. Na zimáku již na malé děti čekají hokejoví trenéři, kteří společně s učitelským sborem pomohou dětem s oblékáním, zavázáním bruslí či nasazením přileb. A potom už se jde na led. U dětí není až tak důležité jestli už na bruslích stály či ne. Všechno je jednou poprvé a i kontakt s ledem je zajímavá zkušenost nejen pro ty, kdo mají rádi lední hokej, ale i pro ty, kteří nikdy hokej hrát nebudou.

Zkušení hokejoví trenéři připravují pro děti na ledě zajímavý program se spoustou tréninkových pomůcek a nejdůležitější na tom všem je, že dětem se na ledě líbí a mají z pohybu na bruslích radost. "Jsme rádi, že se z této spolupráce s mateřinkami stala již tradice, která pokračuje i letos od listopadu", uvedl mládežnický trenér Jakub Minarčík. "U dětí je vidět, že se většina na brusle těší a tu půlhodinku na ledě si užijí".



V současné době navštěvuje Bruslení školek celkem 7 mateřinek z Kolína či blízkého okolí. "Ještě chceme tuto možnost nabídnout dalším školkám. Bruslení sice není snadný pohyb, ale pokud se děti postaví na brusle v ranném věku, tak mají děti povětšinou vyhráno a naučí se bruslit", dodal kolínský trenér mládeže.



Pokud patříte mezi mateřské školky které zatím tuto možnost nevyužily, nevadí. Klidně se na nás kdykoliv obraťte a rádi se s vámi při bruslení s dětmi vašich školek uvidíme. V případě vašeho zájmu kontaktujte pana trenéra Josefa Hasila, tel. 606 213 404 nebo mail josef.hasil@sckolin.cz. Stejný kontakt platí i pro zájemce o přihlášení do klubového Hokejového náboru pro děti od 4 let.