A tým - preview
14.11.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Kozlové budou proti Frýdku-Místku bojovat o třetí výhru v řadě

clanek-1

Kozlové v pondělním utkání po reprezentační přestávce vyhráli podruhé v řadě na ledě třetího Sokolova. Nyní se však nesmí ohlížet zpět a musí se soustředit se na zápas proti Frýdku-Místku, který sice až do 18. kola měl na kontě pouze jednu výhru, ale v posledních třech zápasech vyhrál dvakrát. Ve středu 15. listopadu začne střetnutí mezi Kozly a Rysy na kolínském zimním stadionu od 18:00.


Rysi na výhry po pauze nenavázali


Frýdečtí měli velmi špatný vstup do sezóny, když sice vyhráli ve třetím kole, ale poté prohráli čtrnáctkrát v řadě. Rysi však posílili o zkušeného Rostislava Marosze a Zdeňka Sedláka a přivedli také několik hráčů na střídavý start. To vedlo k ukončení nepříznivé série a výhru v 18. kole, kdy na ledě Přerova vyhráli 3:2 po prodloužení. Na úspěšné střetnutí poté navázali i před reprezentační pauza, když na domácím ledě přehráli nováčka ze Znojma 5:3. V pondělním utkání se jim však už vyhrát nepovedlo.

Velmi favorizovaný Prostějov totiž hostům nedovolil ani gól a připsal si 3 body za výhru 2:0. Pro Frýdecké to byl už čtvrtý zápas, ve kterém neskórovali ani jednou, což je nejvíce ze všech týmů Chance Ligy. S tím také souvisí jeden z hlavních důvodů, proč se Rysům v této sezóně nedaří, nízká produktivita, když s pouze 41 vstřelenými góly jsou druhým nejhorším týmem druhé nejvyšší soutěže před právě Kozly.

Frýdečtí jsou druhým nejhorším týmem (65) i v počtu inkasovaných branek, když více inkasovalo pouze Znojmo. S vysokým počtem inkasovaných branek souvisí i druhé nejhorší oslabení, kdy Rysi ubrání pouze necelých 79% početních nevýhod.

Na druhou stranu se jim však daří v přesilovce, když sice v početní převaze inkasují nejvíce ze všech týmů, ale v průměru promění přesně jednu z pěti přesilových her. Velkou součástí hry Rysů je i velká obětavost, když jsou třetím nejlepším týmem v počtu zblokovaných střel.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je velezkušený útočník Vladimír Svačina, který se trefil pětkrát a na deset gólů přihrál. Nejlepším střelcem je Jakub Doktor, který v 20 zápasech vsítil 7 branek a k tomu přidal 5 asistencí. Nejlepším obráncem Frýdeckých je Daniel Kowalczyk se 3 góly a 6 asistencemi. I přes špatné výsledky týmu se mohou spolehnout na svého brankáře Vojtěcha Mokryho, který v 11 zápasech vychytal 92,05% střel a v průměru inkasoval 3,11 gólů na zápas.

Zlepšení v produktivitě, dvě výhry v řadě

Kozlové v pondělním utkání zdolali velmi silný Sokolov, podruhé v řadě si tak připsali 3 body, když navázali na výhru proti Zlínu. Kozlové si výhrou 2:0 připsali již svou pátou výhru s čistým kontem, což je nejvíce ze všech týmů Chance Ligy. Výhru zajistily góly Lukáše Pajera a Petra Koukala, a především skvělý defenzivní výkon, který podpořil vynikající Jakub Soukup, který vychytal všech 25 střel. Nejvytěžovanější brankář soutěže si tak připsal své čtvrté čisté konto v této sezóně, nejvíce ze všech brankářů a v tabulkách statistik se posunul na 6. místo jak v úspěšnosti (93,68%), tak v počtu vstřelených branek proti na zápas (1,87).

V zápase proti Baníku se v týmu ukázalo mnoho mladých hráčů, kteří týmu dodali živost ve všech pásmech. Na druhou stranu v sestavě chyběl například Zdeněk Král a Stanislav Vrhel. Sestava k utkání proti Frýdku-Místku bude zveřejněna na sociálních sítích týmu v den zápasu.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost Auto LOUDA, která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit přímo na kolínský zimák ve středu15. listopadu od 18 hodin. Těšíme se na Vás.