Mládež
16.11.2023
Autor: David Hora

Devítka vyhrála v derby! Čeká ji Benešov

clanek-1

Devátá třída v pátek 10. listopadu odehrála zápas proti blízkým Poděbradům. Na domácím ledě ve vypjatém utkání byli Kozlové lepší, když si díky čtyřgólové třetí třetině odnesli výhru 7:4. Další zápas odehrají na ledě Benešova v sobotu 18. listopadu.


Zápasy ročníku 2009 mezi Kolínem a Poděbrady jsou vždy velmi vypjaté kvůli velké rivalitě týmů. Oba celky se spolu střetávaly už od 2. třídy v hojném množství, to vedlo k tomu, že každé utkání tohoto polabského derby je velmi intenzivní až do konce. Jinak tomu nebylo ani v prvním střetnutí těchto týmů v této sezóně, kdy byli úspěšnější Poděbradští, kteří vyhráli 5:4. Kolínští tak v tomto zápase měli co vracet.

Velká motivace Kozlů byla vidět už od prvních minut, ale byli to hosté, kdo se trefil první. Netrvalo to však ani 15 sekund a bylo vyrovnáno zásluhou Dana Junka. Kozlové v desáté minutě otočili průběh zápasu po gólu Viléma France a o necelé 2 minuty později vedení zvýšil ukrajinský útočník Iliia Morozov. Poděbradští se však nevzdali, a ještě do konce první třetiny zvládli skóre vyrovnat.

Ve druhé třetině i přesto, že jsme na obou stranách mohli vidět spoustu šancí, padl pouze jeden gól. Ten byl z hole poděbradského Matyáše Sedláka.

Kolínští měli ve třetím dějství jasný cíl, vyrovnat a otočit. Už to vypadalo, že pět minut před koncem i přes velký tlak domácích Poděbrady ubrání své vedení, když se z ničeho nic prosadil Tomáš Hartman a srovnal tak na 4:4. To však nebylo vše, co mladí Kozlové měli v rukávu. Netrvalo jim to totiž více než minutu a pět vteřin a skóre překlopili na svoji stranu díky gólu Michala Ména. Ani tam se však Kozlové nezatavili a o 39 sekund později už vedli o dvě branky po střele už dvougólového Tomáše Hartmana. Dvougólové vedení by Kolínským bohatě stačilo, ale minutu a čtyři vteřiny před koncem na konečných 7:4 upravil nejproduktivnější hráč Kozlů, Adam Hykš.

Kozlové se tak posunuli na druhé místo v tabulce ligy devátých tříd a po osmi kolech ztrácí na první Říčany šest bodů. S 15 body mají jednobodový náskok na třetí Poděbrady.

Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem týmu je Adam Hykš, který v 7 zápasech vstřelil 13 gólů a k tomu přidal pět asistencí. Nejlepším z obránců je Mare Vondráček s osmi body za dva góly a šest asistencí.

K dalšímu zápasu se odeberou do Benešova, se kterým naposledy vyhráli 10:2 a je na čtvrtém místě s deseti body. Zápas se hraje v sobotu 18. listopadu od 13:30.