A tým - preview
17.11.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: V sobotu do Prostějova! Kozlové se utkají s Jestřáby

clanek-1

Kozly po nevydařeném domácím zápase proti Frýdku-Místku, který prohráli 3:0 a který ukončil sérii pěti zápasu, ze kterých si Kolínští odnesli alespoň bod, čeká v sobotu 18. listopadu od 17:00 dvacáté druhé kolo letošního ročníku na půdě Prostějova.


Toto bude již druhé střetnutí Kozlů s Jestřáby v této sezóně, to první se odehrálo v Kolíně na začátku října jako součást 9. kola Chance Ligy. Kolínští sice po dvou třetinách vedli 1:0, ale Prostějovští zvládli zápas vyrovnat a překlopit na svoji stranu, když vyhráli 2:1.

Po jednadvaceti zápasech Středočeši mají na kontě 25 bodů a v zápase proti Prostějovu budou bojovat o tři body, díky kterým by se mohli vrátit na postupovou příčku. Soupeř z Prostějova jim však nebude chtít dát nic zadarmo, když s 36 body je na 5. místě, ale na třetí Litoměřice ztrácí pouze dva body a výhrou by se tak mohl posunout za druhý Vsetín. Tabulce s desetibodovým náskokem stále vládne Poruba. Na posledním místě je stále Frýdek-Místek, který však po 14 prohrách v řadě vyhrál 3 z posledních 4 zápasů a má 15 bodů.

Prostějovu se po pauze daří

Prostějovští vstoupili do sezóny, tak jak bylo očekáváno, jako jeden z nejlepších týmů, když v prvních 12 zápasech prohráli pouze třikrát. Před reprezentační pauzou se však Jestřábům vůbec nedařilo, vyhráli pouze 2 ze sedmi zápasů a hráli hluboko pod jejich možnosti. Na to také odpovědělo vedení klubu, a to výměnnou trenéra.

Vzhledem k současnému našemu postavení v tabulce a vzhledem k našim cílům jsem se rozhodl dát týmu nový impuls. Bohužel jsme museli zvolit to nejjednodušší řešení a tím je vždy výměna trenéra,“ řekl na webu Prostějova majitel klubu Jaroslav Luňák. Jako náhradu Martina Štrby vedení zvolilo prostějovského rodáka Martina Janečka.

Tým se tak po pauze vrátil již pod vedením nového kouče, který zatím s týmem vyhrál oba zápasy. Nejprve si červenočerní odvezli z Frýdku-Místku všechny tři body za výhru 2:0 a poté ve středu na domácím ledě, kde po pětadvaceti letech hostili Znojmo, nadělil nováčkovi 7 branek a vyhrál s přehledem 7:3.

I devět gólů svědčí o tom, že Prostějov je jedním z nejlepších ofenzivních týmu v celé Chance Lize. Jen lídr z Poruby se 78 a Litoměřice se 72 vstřelili v této sezóně více gólů než Prostějov (66), který vede společně s Litoměřicemi tabulky přesilovkových branek. Oba týmy vstřelily v početních výhodách 18 gólů.

Nejproduktivnějším hráčem Jestřábů je Zdeněk Doležal, který ještě minulou sezónu hrál v extralize, s 18 body za 11 gólů a 7 asistencí. Hráč, který s k Prostějovu připojil v létě je tak zároveň i nejlepším střelcem Jestřábů. Nejlepším obráncem Prostějovských je nejproduktivnější bek soutěže Tomáš Hanouse, který vstřelil 4 góly a na 12 přihrál.

Kozlové budou chtít napravit porážku

Kolínští se po pěti zápasech před pauzou zvedli, když bodovali čtyřikrát v řadě a dvakrát vyhráli. Na výhru proti Zlínu navázali v pondělí na ledě Sokolova výhrou 2:0. Ve středu je však čekal velký šok, když po nevydařené první třetině padli proti poslednímu Frýdku-Místku 0:3.

Do sobotního střetnutí v Prostějově tak budou vstupovat s velkou motivací prohru odčinit. A zlepšit si například svoji přesilovou hru a produktivitu, dvě statistiky, se kterými se Kozlové v této sezóně velmi potýkají.

Hradec Králové hraje páteční utkání proti Třinci a o posilách z partnerského klubu tak bude jasno až v den zápasu. Přesná sestava týmu bude zveřejněna na sociálních sítích klubu v den zápasu.