A tým - preview
21.11.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: V Třebíči odvrátit sérii proher, Kozly čeká Horácká Slávie

clanek-1

Kozlové před sebou mají 23. kolo letošního ročníku Chance Ligy. Po reprezentační pauze sice dokázali v Sokolově navázat na výhru proti Zlínu, ale poté padli na domácím ledě proti Frýdku-Místku a v sobotu prohráli podruhé v řadě ve velmi oslabené sestavě proti Prostějovu. Nyní se vydávají do Třebíče, kde utkání začíná ve středu 22. listopadu od 17:30.


Kolínští jsou po 22 zápasech na 11. místě a na poslední postupovou příčku ztrácí už 6 bodů. O 10 bodů více má Třebíč, která je na 7. místě s 35 body a poslední dva zápasy vyhrála. Poruba vyhrála po desáté v řadě a je tak stále na prvním místě, nyní už s 13 bodovým náskokem. Poslední je stále Frýdek-Místek, který se sice v posledních zápasech zvedal, ale v sobotu padl právě proti Třebíči.

Informace o soupeři

Sezóna Horácké Slávie se zatím vede ve stylu střídavých výher a proher a týmu se nepodařilo navázat na dominanci z minulého ročníku. Po reprezentační přestávce sice padli s nováčkem ze Znojma, ale v posledních dvou zápasech dvakrát vyhráli. Nejprve si poradili se zlínskými Berany a poté díky třígólové třetí třetině obrátili duel s Rysy.

Třebíč je jedním z nejlepších defenzivních týmů, když jsou ve čtveřici týmů, která inkasuje nejméně, a to i přestože mají nejméně zblokovaných střel ze všech týmů. Ofenzivně se jim v této sezóně tolik nedaří, s 55 vstřelenými brankami jsou až na desátém místě. Na druhou stranu se jim daří skŕovat v přesilovkách, když s 18 góly jsou třetím nejlepším týmem.

Třebíčští se zatím v každém zápase mohou spolehnout na oporu týmu Martina Dočekala, který je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže a 3. nejlepším střelcem. V průměru si připíše téměř 1,2 bodu na zápas s 12 góly a 14 asistencemi. Nejproduktivnějším bekem je Antonín Bořuta se 13 body za 4 góly a 9 asistencí. Spolehnout se můžou také v brankovišti, kde třetí nejvytěžovanější brankář soutěže, Jan Mičán, má procentuální úspěšnost přes 92%.

Z kabiny Kozlů

Kozly už v sobotním zápasem sužovala marodka, když v Prostějově nastoupili pouze se třemi lajnami a i důsledkem toho padli 2:5. O nic lepší to není ani v zápase proti Třebíči, když se sice do brankoviště vrací Jakub Soukup, ale dres Kolínských si obléknou pouze tři útočné formace. Týmu stále chybí například Petr Koukal nebo Lukáš Pajer.

Klub se pokusil zápas odložit, ale Horácká Slávie tuto variantu zamítla.

Kozlové v prvním střetnutí Třebíče s Kolínem byli úspěšnější, když v prodloužení rozhodl Matěj Chalupa a upravil na konečných 2:1.Povede so Kozlům vyhrát i podruhé proti Třebíči a odvrátit nepříznivou sérii?