Klub
25.11.2023
Autor: Klub

Hokejový Kolín - sezóna míří do své poloviny!

clanek-1

Sobotní utkání s Litoměřicemi bylo sice pro marodku v týmu Kozlů odloženo, ale i tak se nám hokejová sezóna 2023/24 nezadržitelně blíží do své poloviny. Kolínské áčko zpět do zápasového rytmu naskočí hned v pondělí 27.11. na vsetínském Lapači. My Vám v tomto článku přinášíme malý report toho co se u kolínských Kozlů prozatím událo a na co se ještě můžeme všichni společně těšit.


Chance liga jede na plný plyn

Kolínské „áčko“ má v tuto chvíli v Chance lize odehráno 23 utkání a drží se na dostřel playoff. Průběžné 11.místo v tabulce a 28 bodů není málo, ale zároveň ne příliš na to, aby byla velká spokojenost. Soutěž je dle předpokladů vyrovnaná a opravdu každý může porazit každého. Náš mladý tým má rozhodně potenciál a touhu se zlepšovat. Zápasy jdou v rychlém sledu za sebou a je potřeba se mít stále na pozoru.

Doposud jsme mohli na kolínském zimáku shlédnout 11 utkání s bilancí 4 výher v základní hrací době, 1 vítězství v prodloužení a šesti porážek. To obnáší 14 získaných bodů, přesnou polovinu z dosavadních 28, která má tým v celkové tabulce. Tyto domácí utkání shlédlo v Kolíně celkem 10 661, což činí průměr 969 diváků na 1 utkání a klub to řadí průběžně na 6.místo Chance ligy v návštěvnosti, což je zlepšení a nárůst oproti loňské sezóně, za což patří všem fanouškům velký dík. Určitě tomu pomohly akce pro fanoušky jako – Studenti fandí Kozlům v utkání se Znojmem či Obce fandí Kozlům v zápase s Porubou, které vidělo 1 421, resp. 1 025 diváků. Utkání se Zlínem mělo zase Charitativní podtext, kdy jsme sbírkou všichni pomáhali malé Jasmínce na její cestě životem. Jasmínku podpořili fanoušci, hráči našeho klubu a stejně tak hosté ze Zlína, což byl skvělý počin.

V čem se Kozlům vede - výkony brankáře a obranná hra týmu

Jakub Soukup odchytal ze všech brankářů v dosavadním průběhu Chance ligy nejvíce utkání (20) a minut (1210). 4 vychytaná čistá konta, úspěšnost zákroků 93,31%. To jej řadí mezi nejlepší brankáře soutěže. Spolehlivá obranná hra týmy je také předností, pouze 50 obdržených branek ve 23 zápasech a k tomu nejlepší oslabení v lize – úspěšnost 90,63%, pouze 9 inkasovaných branek v 96 přesilovkách soupeřů. Na tom se dá stavět a ještě případně vylepšovat. A teď z opačného konce.

Co tým trápí – produktivita, přesilovky

Tady to jsou jednoduché počty. Slabá střelecká potence, pouze 45 vstřelených branek v 23 utkáních, průměr na 1 utkání 1,96 branky, to je nejnižší číslo v Chance lize. Průměrný počet střel za zápas činí 28,49, což tým řadí na předposlední místo v lize, stejně to i s procentuální úspěšností střelby – 6,80%. Ideální bývá v hokeji úspěšnost střelby okolo 10%. Pokud bychom se přiblížili tomuto údaji a udrželi kvalitu obranné hry, tak by posun v tabulce byl realitou. Stejně tak potřebujeme zlepšit přesilovky, úspěšnost 11,39%, pouhých 9 vstřelených branek. Horší bilanci má pouze Dukla Jihlava. V týmu se zatím neobjevil výrazný střelec. Nejlepším střelec týmu v dosavadním průběhu je zkušený kapitán Petr Koukal, který se trefil pětkrát, potom jsou tam 3 čtyř góloví střelci. Pozitivem je, že se již střelecky prosadilo 21 hráčů.

Jaký nás čeká další program

Díky rozsáhlé marodce týmu bylo odloženo sobotní utkání s Litoměřicemi. Ale již v pondělí 27.11. zajíždí Kozlové na led ambiciózního Vsetína a potom hned ve středu 29.11. čeká Kolínské hokejisty derby se Slavií Praha a v sobotu 2.12. hrací týden zakončíme a zároveň zahájíme druhou polovinu soutěže domácím utkání proti Zubrům z Přerova. Tento zápas bude tématicky určen Integrovanému záchrannému systému našeho města a okolí. Klub tím vzdá holt všem složkám IZS. A hned další domácí zápas v sobotu 9.12. se proti Dukle Jihlava naši hráči představí ve speciální sadě dresů. Ve spolupráci s našim „kotlem“ a fanoušky KOZLA NOZDRA, jsme u příležitosti blížícího se výročí 10 let vzniku této fanouškovské skupiny, připravili jedinečnou sadu dresů, kdy se propojí tradiční KOZLOVÉ a KOZLA NOZDRA. V těchto dresech se bude hrát pouze jedno utkání a následně půjdou dresy do aukce, tak aby noví majitelé dresů je měli u sebe ještě do Vánoc. V nastávajících domácích zápasech se diváci mohou těšit na tradiční Divácké soutěže, novinkou bude i přestávkový program v podobě vystoupení mladých krasobruslařek z Akademie Tomáše Vernera v Praze.

Nejbližší domácí zápasy

Středa 29.11. od 18 h – SLAVIA PRAHA

Sobota 02.12. od 17 h – ZUBR PŘEROV

Sobota 09.12. od 17 h – DUKLA JIHLAVA

Středa 20.12. od 18 h – ORLI ZNOJMO

Pátek 29.12. od 18 h – BANÍK SOKOLOV

Sobota 06.01. od 17 h – JESTŘÁBI PROSTĚJOV

Mládežnický hokej Kozlů

Mládežnické soutěže jsou v plném proudu. Dorostenci a junioři bojují ve svých kategoriích o přední příčky tabulky v základní části. Stále je u obou kategorií ve hře postup do nadstavbové části, ve které by mohli zabojovat o případný postup do vyšší soutěže. Žákovské kategorie jedou také na plný plyn jak v tréninku, tak zápasech a navíc se blíží Vánoční čas, který bývá vyplněn tradičními Vánočními turnaji. Ne jinak tomu bude letos. I na našem zimním stadionu proběhnou turnaje, postupně pro 3 věkové kategorie:

Středa 27.12. – Jelínkův memoríál – Turnaj hráčů ročníku narození 2013

Čtvrtek 28.12. – Memoriál Rudy Musílka – Turnaj hráčů ročníku narození 2012

Sobota 30.12. – O pohár města Kolína – Turnaj hráčů ročníku narození 2011

Přijďte si zpestřit Vánoční čas a shlédnout zajímavá utkání mladých hokejistů různých hokejových klubů.

Stále probíhá pravidelný hokejový Nábor. Každé úterý a čtvrtek od 17,15 hodin na ledě a také v neděli dopoledne je pro děti připraven zábavný program na ledě, kde se naučí bruslit a třeba se vydají na cestu hokejisty, ale to není podmínkou účasti v náboru. Bereme stále děti od 4 let věku, hokejovou výstroj Vám zapůjčíme včetně bruslí a helmy. Vice na www.scmarimexkolin.cz/nabor. Od listopadu navíc začalo opět Bruslení pro školky. Každé úterý a čtvrtek dopoledne kluboví trenéři doprovázejí a seznamují školkáče jaké to je stát na bruslích.

Mikulášská na ledě

V pondělí 4.prosince proběhne od 17,30 již tradiční MIKULÁŠSKÁ NA LEDĚ, která je určena našim dětem. Vemte své děti či vnoučata a přijďte si společně zabruslit na kolínský led za přítomnosti Čertů, Mikuláše a Anděla. Na děti čeká sladká nadílka a zábava na bruslích.

HOKEJOVÍ FANOUŠCI KOZLŮ,

Děkujeme za Vaši dosavadní podporu a přízeň. Buďte stále s námi a prožívejme společně hokejové zážitky na ledě či na tribunách neboť sport a lední hokej nám přináší prožitky, které jinde nenajdeme. Mějte příjemný čas závěru roku „23“, který co nejvíce spojte pokud to půjde s kolínským hokejem.

TĚŠÍME SE NA VÁS A POTKÁME SE NA ZIMÁKU V KOLÍNĚ