A tým - preview
27.11.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Po marodce na Valašsko! Kozlové se střetnou s Valachy

clanek-1

Kozly čeká další třízápasový týden, nejprve se Kolínští v pondělí 27. listopadu vydávají směrem na Moravu, kde se utkají s legendárním Vsetínem. Tým Kozlů si mohl přes víkend odpočinout a doléčit střevní virózu, která týmem prolétla, a právě kvůli které bylo odloženo sobotní utkání proti Litoměřicím. Kozlové se tak od 17:30 bude snažit navázat na vysokou výhru proti Třebíči.


Vsetínští jsou opět jedním z nejlepších týmů Chance Ligy, když více bodů má pouze první Poruba a s 45 body má na Kozly, kteří nyní ztrácí už 6 bodů na postupovou příčku, náskok 17 bodů, Kolínští ale mají jeden zápas k dobru. Na posledním místě se stále trápí Frýdek-Místek s 19 body.

Informace o soupeři

Valaši se, i přestože v sobotu vyhráli na ledě Znojma, po velmi povedeném startu soutěže v posledních kolech soutěže trochu trápí, anebo alespoň nenaplňují svá očekávání, když už více než měsíc nedokázali vyhrát dvakrát v řadě. Od reprezentační přestávky prohráli tři z pěti zápasů, včetně střetnutí s Frýdkem-Místkem a rezervou Pardubic.

V sobotním kole Chance Ligy to už také vypadalo, že si ze Znojma neodvezou ani bod, když po dvou třetinách prohrávali už 3:1, ale díky gólům Tomáše Janduse a Pavla Klhůvka vyrovnali a poté v prodloužení rozhodl jeden ze dvou nejproduktivnějších Valachů, Luboš Rob.

Luboš Rob má na kontě 20 bodů za 7 gólů a 13 asistencí v 24 zápasech a společně s kapitánem Erikem Hrňou, několikanásobným extraligovým šampionem, tak sdílí pozici nejproduktivnějšího hráče Vsetína a desátého nejproduktivnějšího hráče celé soutěže. Kapitán Valachů je také 5. nejlepším střelcem celé soutěže s 10 góly.

Vsetínští se v této sezóně mohou vytáhnout jednou z nejlepších ofenzív v lize, když se 75 vstřelenými brankami jsou třetím nejlepším týmem. Třetím nejlepším týmem jsou také v přesilovkových gólech a čtvrtým nejlepším ve využití přesilovek.

Z kabiny Kozlů

Kozlové se po volném víkendu vrací do zápasového prostředí. Většina hráčů čas, který byl získán odložením zápasu proti Litoměřicím, využila k odpočinku a uzdravení střevní virózy a v pondělí by tak Kozlové měli být v téměř plné sestavě. Přesná sestava bude zveřejněna na sociálních sítích klubu.