A tým - preview
28.11.2023
Autor: David Hora

Po dvou týdnech doma! Kozlové vyzvou Slávii a zakončí první polovinu sezóny

clanek-1

Kozlové se po třech zápasech venku a odloženém zápase s Litoměřicemi utkají po dvou týdnech před svými fanoušky. Ve středu 29. listopadu budou od 18:00 hostit atraktivního soupeře z Prahy, kterému se zatím ale v této sezóně nedaří a bude chtít v Kolíně také bodovat.


Informace o soupeři

Slávie se po velmi špatném vstupu do sezóny v posledních zápasech zvedla, ale očekávání zatím rozhodně nepamatuje, když do zápasu, který pro Pražany ukončí první polovinu sezóny vstupují s pouze 23 body za 7 výher a 18 proher. Počátek sezóny Slávistů provázel motiv střídavých sérií výher a proher a až v posledních zápasech Sešívaní tento vzor přerušili, když minulou středu vykradli Prostějov a poté v sobotu zvládli velmi důležité utkání proti Frýdku-Místku. V pondělním zápase na domácím ledě však v souboji Slávií padli 5:1.

Třebíčští byli už od začátku zápasu lepší, ale nedokázali se prosadit až do 6. minuty druhého dějství. Od té chvíle se však neohlédli zpět a nedali Pražanům šanci. I přes gól hostů si Horácká Slávie své vedení pohlídala a do prázdné branky upravil na konečných 5:1 nejproduktivnější hráč soutěže Martin Dočekal.

Slávisté se v této sezóně nemůžou opřít ani o svou ofenzívu ani defenzívu, když jsou mezi čtveřicí týmů s nejméně vstřelenými brankami, a dokonce druhým nejhorším týmem v počtu inkasovaných branek. Nedaří se jim ani v přesilovce a oslabení, kde se v obou kategoriích pohybují ve středu tabulky. Co ale musí být vyzdvihnuto, je obětavost týmu, s 295 zblokovanými střelami jsou druhým nejlepším týmem v této statistice.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Sešívaných je Tomáš Knotek s 9 vstřelenými brankami a 11 asistencemi. Nejlepšími obránci jsou Jan Holý a Karel Klikorka, když oba mají na kontě 7 bodů za 2 góly a 5 asistencí. Nejvytěžovanějším brankářem Slavistů je Roman Málek, který po 14 odchytaných zápasech má 88,95% úspěšnost zákroků. Lépe se daří Tomáši Voleveckému, který odchytal 9 zápasů s úspěšnosti zákroku téměř 93%. Ve dvou zápasech se také objevil Jan Růžička z Mladé Boleslavi, ten čelil 54 střelám a inkasoval pouze třikrát.

Aktuality z týmu

V posledních týdnech se Kozlové potýkají s nestálými výkony, když prohru střídá výhra a naopak. Od reprezentační přestávky odehráli 5 zápasů, ze kterých 2 vyhráli a 3 prohráli. Poslední výhru zaznamenali minulou středu na ledě Třebíče. Poté následovala několikadenní pauza způsobena střevní virózou týmu a odložením zápasu proti Litoměřicím. V návratu se Kozlové ukázali na ledě druhého Vsetína, kde sice v první třetině i vedli, ale díky dobré druhé a třetí části domácích padli 3:7.

Do sestavy se proti Valachům vrátila většina útočníků včetně třeba Lukáše Pajera nebo Stanislava Vrhela, kteří se v pondělním střetnutí prosadili, a dalších. V brance ve třetí třetině trenéři poprvé v sezóně vystřídali Jakuba Soukupa po šesti inkasovaných gólech za Jakuba Tichého, ale proti Slávii by se do branky měla vrátit jednička týmu. Přesná sestava bude zveřejněna v den zápasu na sociálních sítích klubu.

Kozlové se v obou posledních zápasech prosadili více než dvakrát, což se stalo teprve podruhé v sezóně a ve dvou zápasech vstřelili 9 branek, což je nejvíce branek ve dvou zápasech po sobě. I přesto jsou stále týmem s nejméně vstřelenými brankami.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzn. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Na pokladnách budou k dispozici k zakoupení fanouškovské dresy za symbolickou cenu 200 Kč za jeden kus. Bude tím propagována akce „Přijď v dresu a šále nebo dresu a čepici a dostaň vstupenku na zápas proti Přerovu zdarma.“

V průběhu první přestávky se mohou fanoušci těšit na krasobruslařské vystoupení, kdy se na ledě ukáže mladá krasobruslařka z akademie Tomáše Vernera.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost Klenoty Vondráček, která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit přímo na kolínský zimák ve středu 29. listopadu od 18 hodin. Těšíme se na Vás.