A tým - preview
09.12.2023
Autor: Jakub Eiman

Po týdnu opět doma! Do Kolína přijede Jihlavská Dukla

clanek-1

Kozlové se po středečním vítězném utkání proti Porubě střetnou po druhé této sezóně v domácím prostředí s Jihlavskou Duklou. Utkání odstartuje na kolínském zimním stadionu v sobotu 9. prosince od 17:00. Toto utkání se ponese v duchu 10. výročí KOZLA NOZDRA a Kozlové do zápasu nastoupí ve speciálních dresech.


Informace o soupeři

Jihlavští vstoupili do sezony dobře, když se po třech výhrách v řadě drželi na špici tabulky. Poprvé v sezoně Dukla narazila v domácím prostředí proti Vsetínu, kde prohrála po prodloužení 5:6. Jihlava má za sebou také velice nevydařené období, padla do konce čtyřikrát v řadě. Poté se výkony Dukly překlopily na střídání výher a proher. V utkání proti Zlínským Beranům na výhru proti Sokolovu navázat nedokázali, odnesli si prohru 2:4 . V posledním utkání zdolali doma jednoznačně Frýdek 4:1 a jsou tak na 7. místě s náskokem 7 bodů právě na Kozly a proto tento zápas bude velmi důležitý pro oba týmy.

Jihlavská Dukla se trápí v přesilovkách ve využívání přesilových her je nejhorší v lize, když jich ze 101 využila pouze 7. Kozlové si musí dávat pozor na nejproduktivnějšího hráče Jihlavské Dukly, kterým je velezkušený útočník Tomáš Čachotský, který má na kontě 19 bodů za 9 gólů a 10 asistencí.

Aktuality z našeho týmu

Sestava, která nastoupila do středečního utkání proti Porubě se od toho minulého domácího zápasu s Přerovem tolik nezměnila. Ve třetí obranné formaci Matěje Pinkase nahradil zkušený Petr Kolmann, který se po zranění vrátil do sestavy. Kozlové nastoupili do utkání navíc s šesti beky, jelikož vypadl také obránce Jakub Naar. Po výhře nad pražskou Slavii 2:1 se v druhém domácím zápase za sebou snažili Kozlové natáhnout výherní sérii, ale tu přerušil Přerov, který minulou sobotu porazil Kolín na domácím ledě po prodloužení 2:3.

Ve středečním utkání proti domácí Porubě, která se nachází s velkým náskokem na prvním místě Chance ligy, si Kolín odvezl cenné 2 body do tabulky. Po vyrovnané první třetině vedl Kolín 1:0, když se ve vlastním oslabení prosadil Kryštof Ouřada. Po 30 vteřinách 2. třetiny Poruba dorovnala skoré, když se v přesilové hře trefil Vojtěch Střondala. Ve třetí třetině se již skóre nezměnilo a utkání došlo až do samostatných nájezdů, kde byl úspěšnější tým z Kolína. Po rozhodujícím nájezdu kapitána týmu Petra Koukala Kolín z Poruby odvezl výhru 1:2 a cenné 2 body do tabulky Chance ligy. Po 27 odehraných zápasech tak mají na kontě 33 bodů. Na pozici zaručující play-off ztrácí Kolín 5 bodů a mají odložené utkání s Litoměřicemi k dobru.

10. let výročí KOZLA NOZDRA a speciální dresy

Utkání 9.12. s Duklou Jihlava odehrají Kolínští ve slavnostním duchu. 10. výročí vzniku fanouškovské skupiny Kozla Nozdra je důvodem proč Kozlové nastoupí ve speciálních dresech. Na dresy se fanoušci v akci mohou těšit pouze v sobotu a ihned po skončení utkání bude zahájena Aukce této sady dresů, ve které si mohou fanoušci dresy vydražit a zajistit unikátní dárek k Vánocům. Připraveno je od našich fanoušků i speciální choreo, které bude největší, co kdy naši fanoušci připravili.


Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online nebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzv. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost STAVBY LUŇÁK. Proběhne také velká Divácká soutěž spojená s koupí unikátních puků a jejich házení na led o přestávce po 2.třetině. Hlavní cenou bude jeden z dresů Kozla Nozdra. Přijďte podpořit Kolínské Kozly a užít si speciální hokejový zápas!