Mládež
12.12.2023
Autor: David Hora

Dorostenci vyhráli potřetí v řadě, porazili Velké Popovice a Benešov

clanek-1

Kolínští dorostenci za sebou mají velmi povedené období, a obzvláště povedený víkend, když si z náročného dvojzápasu odnesli všech 6 bodů a své soupeře přestříleli jasně 13:4. Již v sobotu 16. prosince je čeká poslední utkání před Vánoční přestávkou, a to derby proti Kutně Hoře, zápas začíná od 11:45.


V sobotu na domácím ledě svěřenci Václava Ráce hostili tým Velkých Popovic. Už od prvních minut byli lepším týmem, když si už po třiceti vteřinách vynutili přesilovku, kterou vzápětí využili po střele Olivera Krále. Proměnit dokázali i svojí druhou početní převahu, když se v jedenácté minutě trefil Tomáš Vytlačil. Druhá třetina byla mnohem vyrovnanější a už to vypadalo, že se po 40 minutách půjde za stavu 2:0, když se 21 vteřin před koncem druhého dějství trefil podruhé Tomáš Vytlačil. I ve třetí třetině Kozlové pokračovali s převahou. Přidali ještě tři góly a Tomáš Vytlačil zkompletoval svůj hattrick. Tomáš Vytlačil si tak připsal bod a podíl na všech 6 gólech sobotního zápasu.

V neděli se dorostenci vydali do Benešova, kde začali ještě lépe než proti Velkým Popovicím. V první třetině totiž stejně jako v sobotu otevřeli skóre v početní převaze v úvodních minutách, ale poté zvládli v následujících 17 minutách přidat další 4 góly a po první třetině tak byl stav 5:0. Dvakrát se trefil Oliver Král, jednou Marek Neruda a bratři Koubovi, Denis a Damián. Druhé dějství se však vydalo úplně opačným směrem, když domácí vstřelili 3 branky a snížili na rozdíl dvou gólů. Ve třetí třetině ale katastrofa nenastala a Kolínští si pohlídali své vedení a navýšili ho díky gólu Tomáše Vytlačila a Olivera Krále, který zpečetil svůj hattrick v 59. minutě.

Po čtrnácti zápasech tak mají na kontě 30 bodů a společně s Táborem a Jindřichovým Hradcem sdílí druhou příčku skupiny 5-6 v regionální lize dorostu 4 body za prvními Poděbrady. Náskok dvou bodá mají na Pelhřimov a Světlou nad Sázavou.

Pozici nejproduktivnějšího hráče týmu a zároveň nejlepšího střelce převzal díky velmi povedenému víkendu (3+4) Tomáš Vytlačil, který ve čtrnácti zápasech nasbíral 28 bodů za 17 gólů a 11 asistencí. Nejproduktivnějším bekem je Matyáš Paďour se 3 vstřelenými góly a 12 asistencemi.

Další zápas odehrají ma ledě Sršňů z Kutné Hory, které zatím v této sezóně dvakrát porazili 5:2 a jsou na 7. místě s 23 body, 7 bodů za Kozly. Přijeďte dorostence v sobotu 16. prosince podpořit na kutnohorský zimák od 11:45 a dotlačit je ke čtvrté výhře v řadě v jejich posledním předvánočním zápase.