A tým - preview
16.12.2023
Autor: David Hora

Kozlové vyrážejí za rezervou Dynama!

clanek-1

Po reprezentační pauze se opět roztáčejí kola Chance Ligy. Kozlové vyrážejí do Chrudimi za rezervou pardubického Dynama a budou chtít navázat na předchozí dva vzájemné duely, ve kterých brali v obou případech všechny body.


Vzájemné zápasy

Rezerva Pardubic je z týmů, které Kolínští v této sezóně porazili v obou vzájemných soutěžních utkáních. V prvním zápase se na chrudimském ledě ve 4.kole Kozlové otočili nepříznivý stav 1:2 a poprvé v sezóně vstřelili více než 2 góly, když vyhráli 3:2. V druhém duelu, který se odehrál v rámci 17. kola, Kozlové přerušili nepříznivou sérii 6 proher v řadě, když přehráli soupeře a Jakub Soukup si připsal svou třetí nulu v této sezóně. Dvěma góly zápas rozhodl Kryštof Ouřada a Kozlové brali vítězství 2:0.

Aktuality z týmu

Kozlové dostali během reprezentační přestávky šanci si odpočinout a zapracovat na věcech, se kterými se v této sezóně zatím potýkali. Po pauze se budou snažit naskočit na vítěznou vlnu, když v posledním zápase padli po prodloužení 4:5 s jihlavskou Duklou, ale z posledních 6 zápasů vyhráli 3. V utkání s Duklou se bohužel zranila opora týmu, důrazný útočník Adam Dlouhý a pravděpodobně pro něj tato sezóna již skončila. Kolínští se tak budou muset ve zbytku sezóny bez autora 5-ti gólů obejít.

Informace o soupeři

Pardubičtí před reprezentační pauzou prohráli 3krát v řadě a propadli se tak na desáté místo. Nejprve padli vysoko 1:6 s Prostějovem, poté 3:5 proti první Porubě a v sobotu 9. prosince prohráli s 12 Frýdkem-Místkem 1:2. Po nepovedeném startu sezóny, kdy bojovali na spodních příčkách tabulky, a vítězném období, kdy se dostali až na 7. místo a získali ve druhé čtvrtině soutěže slušných 26 bodů, se tak opět propadli zpět na 10.místo tabulky Chance ligy. Na Kozly mají náskok 4 bodů, ale zároveň také mají o zápas více a tento zápas tak bude pro oba týmy velmi důležitý.

Vzkaz pro fanoušky Kozlů

V pondělí 18.12. od 18 hodin všichni do Chrudimi a pojďme vytvořit Modrobílým domácí atmosféru v důležitém boji o další body do tabulky Chance ligy. Vy, co to do Chrudimi nestihnete, tak určitě ve středu 20.prosince od 18 hodin na domácím ledě proti HC Orli Znojmo.


30. kolo Chance ligy: HC Dynamo Pardubice B vs. SC Marimex Kolín
Porovnání týmů
10. místo (39 b.)
Tabulka
11. místo (35 b.)
73:74
Skóre
58:67
Tomáš Urban (10+11)
Lídr bodování
Josef Skořepa (5+11)
Michal Pochobradský (12 gólů)
Nejlepší střelec
Josef Skořepa
Adam Dlouhý
Kryštof Ouřada
Petr Koukal
Stanislav Vrhel
(všichni 5 gólů)
Karel Nedbal (2+7)
Nejproduktivnější obránce
René Piegl (2+7)
Milan Klouček (94,67%)
David Honzík (93,9
Brankáři
Jakub Soukup (92,71 %)
Jakub Tichý (91,67 %)
HC Frýdek-Místek –HC Dynamo Pardubice B 2:1
Poslední zápas
SC Marimex Kolín – HC Dukla Jihlava 4:5 pp