A tým - preview
19.12.2023
Autor: David Hora

Podruhé v sezóně Kozlové hostí Znojmo! Do Kolína přiletí Orli

clanek-1

Po čtvrtém zápase v řadě, ze kterého si ho Kozlové odnesli přinejmenším bod, když vyhráli po nájezdech 4:3 na rezervou Dynama, je nyní čeká třetí střetnutí proti znojemským Orlům, kterým zatím sezóna nevychází zdaleka tak, jak chtěli. Ve středu 20. prosince od 18:00 Kolínští budou na domácím ledě bojovat o druhou výhru v řadě.


Po třiceti kolech oba dva týmy mají odehráno pouze 29 zápasů, protože Kozlům se odložilo utkání proti Litoměřicím a Znojmu zápas proti Jihlavě. V těchto 29 zápasech Kolínští nasbírali 37 bodů, což je o 8 více než poslední Znojmo, a jsou na 11. příčce, kde ztrácí 3 body na postupovou pozici, kterou momentálně vlastní Přerov. První je stále Poruba se 75 body.

Vzájemné zápasy

V prvním střetnutí nováčka s Kozly to byla jednostranná aféra, když Kozlové jasně přehráli Orly a vyhráli 5:0. Druhý duel už zdaleka tak jednoznačný nebyl, když došel až do nájezdů, kde Kolínští poprvé v sezóně prohráli po nájezdech 3:2.

Aktuality z týmu

Kolínští se po reprezentační přestávce vrátili do vítězné atmosféry, když vyhráli na ledě béčka Pardubic 4:3 po nájezdech, které podruhé v sezóně rozhodl Petr Koukal. V zápase proti Znojmu budou mít šanci navázat na dobré výkony z posledních čtyř duelů, ze kterých si ze všech odnesli přinejmenším bod, a to včetně výhry nad Porubou.

Kozlové v posledních zápasech také zda se vyřešili svůj problém s produktivitou, když v posledních 7 utkáních vstřelili 23 branek, což znamená že v průměru každý zápas vstřelili 3,3 gólů, což je řadí mezi čtveřicí nejlepších týmů. Tato změna nebyla na úkor defenzívy, když sice inkasovali 21krát, ale stále jsou týmem s druhým nejmenším počtem inkasovaných gólů za pouze první Porubou.

Ze sestavy pravděpodobně až do konce sezóny je od zápasu proti Jihlavě vyřazen Adam Dlouhý, který utrpěl vážné zranění ve spodní části těla a bude muset podejít operaci. V útočných formacích taky chyběl Kryštof Ouřada, na druhou stranu obranné páry byly kompletní.

Informace o soupeři

Znojmu zatím tato sezóna zdaleka nevychází podle představ, když původně ambiciózní nováček je po 30 kolech na posledním místě a vyhrál pouze 9krát. Do druhé poloviny ale Orli vstoupili dobře, když nejprve porazili Přerov 5:3 a poté Zlín 4:2. Po pauze jejich vítěznou sérii přerušil Sokolov, který díky čtyřem nezodpovězeným gólům vyhrál 4:1.

Hlavním problémem Znojemských v této sezóně je počet inkasovaných branek v kombinaci s nedokonalou ofenzívou. Orlové inkasovali v 29 zápasech 95krát, což je druhé nejhorší v Chance Lize. Ani počet vstřelených branek není úžasný, když jsou na jedenáctém místě s pouze 71 vstřelenými góly.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzn. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Parkování v okolí zimního stadionu je omezeno, využijte proto také MHD, která je pro všechny v Kolíně zdarma.

V průběhu první přestávky také proběhne vystoupení mladé krasobruslařky z Akademie Tomáše Vernera.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost Jon CZ, která věnovala velmi atraktivní ceny do divácké soutěže, která proběhne o druhé přestávce v podobě Outdoorové sportovní kamery a bezdrátových sluchátek pro výherce, bezdrátových sluchátek za druhé místo a bezdrátové myši a USB-C docku za třetí místo.