Mládež
19.12.2023
Autor: Věra Pavlovská

Náhled do mládežnického hokeje. Jak se teď daří kolínským juniorům ?

clanek-1

Po posledních dvou odehraných zápasech jsou naši Junioři na čtvrtém místě s 31 body a 86 vstřelenými góly.


První ze dvou povedených zápasů odehráli kolínští junioři na půdě HC Rytíři Vlašim. Tento zápas se až do jeho poloviny nevyvíjel slibně ani pro jeden z týmů. Toto zdání však změnil v čase 29:58 dvoubrankový střelec Tadeáš Burda. Týmu k výsledku pomohl svými dvěma góly i Jan Vyvial. Další střelci zápasů byli Vojtěch Zelenka a David Jonák. Utkání bylo okořeněno i sedmi vyloučeními. Kolín jimi byl potrestán čtyřikrát a Rytíři třikrát. Junioři i přes to porazili Vlašim 6:0.

Ve druhém zápase, proti SK Sršni Kutná Hora, se kolínští mladíci rozjeli už na začátku a první gól dal Adam Hušek už ve čtvrté minutě. Hned po něm navázal Martin Houžvička. Radost Kozlů překazil Štěpán Jelínek a snížil skóre na 2:1. Znenadání přišli další 4 góly Kolína a jejich autory jsou David Jonák, Patrik Novotný a Dominik Franc. Kutná Hora si ještě ve 46. minutě vylepšila výsledné skóre. Střelcem byl Josef Dvořák. Nicméně za Kolín na závěr zápasu potvrdil vysokou výhru 12:2 Vojtěch Zelenka.

Junioři Kolína se teď nachází na hezkém čtvrtém místě tabulky s 16 odehranými zápasy a 31 body. Na třetí místo v tabulce jim chybí přesně 10 bodů.