A tým - preview
28.12.2023
Autor: David Hora

Poslední zápas roku 2023! Kozlové hostí Sokolov

clanek-1

Kolínské hokejisty čeká poslední utkání v tomto roce. V pátek 29. prosince od 17:00 doma vyzvou Sokolov, který minule v polovině listopadu porazili 2:0. Budou tak mít šanci spravit si chuť před Novým rokem po prohře 4:3 po nájezdech ve Zlíně.


Oba týmy ve svém vánočním zápase prohrály. Sokolovu tak v tabulce odskočila na rozdíl 4 bodů Třebíč a s 50 body je tak na 5. místě. Kozlové i přes prohru jsou stále na postupové příčce s 41 body. První je Poruba se 78 body a poslední Slavia Praha s 32.

Bude se opakovat historie?

Kozlové před Vánoci potřetí v sezóně dvakrát v řadě, když nejprve porazili rezervu Dynama a poté přemohli Znojmo. Ve středu 27. prosince ale prohráli na ledě Zlína.

V první čtvrtině Chance Ligy situace byla podobná, když Kolínští poprvé v sezóně vyhráli dvakrát po sobě. Jejich sérii stejně jako teď přerušil Zlín po čemž následovala prohra Kozlů proti Baníku na domácím ledě. A Kozlové se tak budou snažit, aby se historie neopakovala.

Na druhou stranu ve druhé čtvrtině Kozlové porazili Zlín a poté nedovolili Sokolovským vstřelit ani gól a v posledním vzájemném střetnutí tak vyhráli 2:0.

I přes prohru, zápas ve Zlíně byl jen dalším důkazem zvedajících se výkonů týmu. Proti velmi silným a ambiciózním Beranům dokázali třikrát vyrovnat a dovést zápas až do nájezdů. Ze zápasu si tak odnesli bod a prodloužili sérii zápasů, ve kterých získali bod na 7 zápasů.

Sokolov stále jedním z nejlepších týmů

Sokolovští si po dobrém startu prošli v listopadu a na začátku prosince špatným obdobím, ve kterém prohráli 5 zápasů v řadě a z 9 zápasů vyhráli pouze jeden. Toto období odstartovala prohra proti právě Kozlům po první reprezentační přestávce.

Před Vánoci se ale Baníkovci vrátili ke svým výkonům ze začátku sezóny a vyhráli třikrát v řadě. V posledním zápase ale prohráli po nájezdech proti Třebíči.

V zápase sice prohrávali 2:0, ale díky dvěma gólům v druhé polovině prostředního dějství dokázali vyrovnat. V nájezdech se nikdo netrefil až do šesté série, kdy se trefil třebíčský Svoboda.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzn. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Parkování v okolí zimního stadionu je omezeno, využijte proto také MHD, která je pro všechny v Kolíně zdarma.

V průběhu první přestávky také proběhne vystoupení mladé krasobruslařky z Akademie Tomáše Vernera.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost J.M. KAPA s.r.o., která věnovala velmi atraktivní ceny do divácké soutěže, která proběhne o druhé přestávce.