A tým - preview
02.01.2024
Autor: David Hora

V prvním zápase roku 2024 se Kozlové vydávají do Frýdku-Místku!

clanek-1

Kozlové ve středu 3. ledna míří směrem na hranici Moravy a Slezska, kde se od 17:00 střetnou s frýdeckými Rysy. Proti předposlednímu Frýdku-Místku budou určitě chtít vyhrát a spravit si tak chuť po dvou prohrách mezi svátky, kdy prohráli nejprve proti Zlínu a poté doma proti Sokolovu. Kolínští mají šanci navázat na úspěšnou část sezóny.


I přestože Kozlové prohráli dvakrát v řadě, tak jsou stále na postupové pozici, protože Přerov, který je jedenáctý s 40 body, prohrál už 6 utkání po sobě. Kolínským se zároveň nevzdálilo ani deváté místo, když na rezervu Dynama stále ztrácí 2 body. Frýdečtí se před Vánoci odlepili od dna tabulky a momentálně jsou třináctí s 33 body. První je Poruba s 81 body a poslední Znojmo s 32 body.

Vrátí se Kozlové do dobré formy?

Kozlové se v předvánočním období dostali do velmi dobré formy, když bodovali v 7 zápasech v řadě a vyhráli 4 z 6 utkání. Do zápasů mezi svátky nastoupili v oslabené sestavě, a i to bylo jedním z důvodů proč nejprve ve velmi vyrovnaném duelu prohráli proti Beranům 4:3 po nájezdech a poté se jim vůbec nedařilo v utkání proti Sokolovu, které prohráli 4:0.

V podobné situaci byli Kolínští v první čtvrtině, kdy vyhráli 3 z prvních pěti zápasů včetně výher nad Pardubicemi a Znojmem. Poté je ale zastavil Zlín a následně Sokolov, stejně jako nyní. V 7. kole Kozlové dokázali vybojovat výhru 1:0 velmi urputnou obranou a skvělým výkonem Jakuba Soukupa. Ve středu se tak budou snažit zopakovat historii.

Další trápení pro Rysy?

Frýdečtí na začátku sezóny vyhráli pouze 1 z prvních sedmnácti zápasů, ale poté se zvedli a v úspěšném období vyhráli 7 z 10 zápasů včetně výhry 3:0 nad právě Kozly. V posledních šesti zápasech však prohráli čtyřikrát včetně prohry proti poslednímu Znojmu a vyhráli pouze proti špatně hrajícím Pardubicím a Přerovu.

V posledním zápase roku 2023 se ukázali na ledě Prostějova. Do kabin se po prvních 20 minutách šlo za stavu 1:1, ale ve druhé třetině Prostějov potvrdil svou roli favorita a trefil se během 4 minut hned dvakrát a poté s přehledem si pohlídal své vedení.

Oklepou se Kozlové po těžké prohře proti Sokolovu? Šanci budou mít ve středu 3. ledna od 17:00 proti předposlednímu Frýdku-Místku.