B-Tým
04.01.2024
Autor: David Hora

Kolínské Béčko za sebou má tři čtvrtiny sezóny!

clanek-1

Rezerva Kolína, složena převážně z mladých hráčů, kteří si právě prošli juniorkou, a bývalých hráčů A-týmu, má za sebou 15 z 21 zápasů základní části. Až do poloviny listopadu se sice potýkala s formou, když prohrála pětkrát v řadě, ale od prohry proti Čáslavi 5. listopadu Kozlové vyhráli 4 z pěti zápasů, včetně vysoké výhry 7:2 v derby s Poděbrady.


Kolínští dokázali v zápase proti Žebráku 12. listopadu vyhrát a překlopit tak svou sezónu. Týmu se totiž vůbec nedařilo, prohrál pětkrát v řadě a vyhrál pouze 2 z 10 zápasů. V Žebráku po dvou gólech Michala Hauslera vyhráli 5:2 a od té chvíle jako by byli jiným týmem.

Prohráli pouze jednou a to 10. prosince, když na domácím ledě hostili Junior Mělník a padli 2:3. V zápase se trefili dva hráči, které si můžete pamatovat z kolínského působení ve druhé lize, Jakuba Semiráda a Filipa Vaňkovského.

Po předvánočním utkání proti Hvězdě Praze, kterou porazili díky dvěma gólům Jakuba Petržilky 3:1, vyhráli na ledě Poděbrad ve svém prvním zápase roku 2024 jasně 7:2. Kozlové sice už po třiceti vteřinách prohrávali, ale poté se trefili sedmkrát a Poděbradským nedali šanci. Dva góly vstřelil další ex-A-tým hokejista Luboš Kozák. Prosadil se i junior Jan Vyvial.

Po patnácti kolech tak jsou ve skupině východ v Krajské lize Středočeského kraje na čtvrtém místě a na třetí Kutnou Horu ztrácí 5 bodů. První je Čáslav s 40 body a poslední rezerva Mladé Boleslavi.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem je Jakub Semirád, který si v 15 zápasech připsal 21 bodů za 6 gólů a 15 asistencí.

Další utkání kolínské Béčko odehraje v neděli 14. ledna od 15:30 proti týmu Černošic. V této sezóně jim zbývá už pouze 6 zápasů včetně vždy zajímavého derby proti Žabonosům. Přijďte je podpořit!