A tým - preview
05.01.2024
Autor: David Hora

Druhý domácí dvojzápas je tu! Kozlové v sobotu hostí Prostějov

clanek-1

Kozly čeká druhý domácí dvojzápas, který se skládá ze zápasů nejprve v sobotu proti Prostějovu a poté v pondělí proti Třebíči. Kolínští do posledních zápasů nastoupili v okleštěné sestavě a bohužel dvakrát za sebou nebodovali. Před domácím zápasem, který v sobotu 6. ledna startuje od 17:00, budou tyto dvě utkání chtít hodit za hlavu a bojovat o poslední postupovou příčku do play-off.


Kolínští se po třech prohrách v řadě propadli zpět na jedenácté místo a s 41 body ztrácí na desátý Přerov bod. Na dvanáctý Frýdek-Místek mají náskok 5 bodů a na poslední Znojmo 9 bodů. Prostějovu se podle očekávání daří a momentálně je na třetím místě s 60 body. Na první Porubu ztrácí 24 bodů.

Kozlové budou chtít hodit své poslední zápasy za hlavu a pokusit se si doma nechat velmi cenné body, které by jim pomohly se vrátit zpět na postupovou pozici, na kterou momentálně ztrácí pouze jeden bod.

3 klíčové faktory

Zranění a absence

Kozlové se už od začátku prosince potýkají s absencí některých hráčů, když hned do několika zápasů museli nastoupit s pouze třemi útočnými formacemi. Potíže se zdravotním stavem a zraněními začaly v průběhu druhé čtvrtiny právě před utkáním proti Prostějovu, ve kterém Kozlové padli jasně 2:5. Zarytí fanoušci si pravděpodobně pamatují zápas v Třebíči, kdy Kolín musel šahat i do svého B-týmu a po skvělém týmovém výkonu si odnesl svou nejvyšší výhru v této sezóně.

Situace se od té chvíle ale zatím nezměnila, ba naopak, tým v zápase proti Jihlavě ztratil jednu z opor až do konce sezóny, Adama Dlouhého, který si poranil koleno. Ve středečním zápase týmu chyběl také mladý útočník Daniel Šedivý, který se potýká s problémy s třísly. V sestavě chyběl také dlouholetý hráč Kozlů Zdeněk Král a velezkušený centr Petr Koukal.

Důležitou otázkou pro tento dvojzápas, a i všechny nadcházející utkání je tedy, zda se hráči zvládnou uzdravit a budou schopni hrát do maxima svých schopností, nebo ne.

Přesnější informace o sestavě budou zveřejněny na sociálních sítích klubu v den zápasu.

Návrat k obrannému stylu

Kozlové byli po celou první polovinu soutěže jedním z nejlepších defenzivních týmů, když byli týmem s druhým nejnižším počtem inkasovaných gólů za pouze Porubou. Ještě lépe na tom byli v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení, kde po většinu prvních 26 zápasů byli nejlepším týmem s více než 90% ubráněných početních nevýhod.

To, že umí hrát zodpovědně do obrany a nepustit svého soupeře do šancí ukázali před Vánoci například v zápasech se Slávii, Porubou anebo Znojmem, které v posledním předvánočním zápase díky skvělé obraně porazili 1:0.

V posledních třech zápasech Kozlové inkasovali 14krát, což je v tomto období nejvíce ze všech týmů Chance Ligy. Po zápase s Frýdkem-Místkem dokonce ztratili druhé místo v počtu inkasovaných gólů. Dalším veledůležitým faktorem tedy bude to, zda se dokážou vrátit zpět k dobré obranné práci a tolik neinkasovat. To však nebude jednoduchý úkol, protože Prostějov je třetí v počtu vstřelených gólů a v průměru na zápas vstřelí 3,15 gólů.

Góly, góly a góly

Počet vstřelených gólů je a byl problémem už od začátku sezóny. Kozlové se stále potýkají s nízkou střeleckou produktivitou. Její zvýšení bude v nadcházejících utkáních důležitým faktorem, jelikož lednový program čítá celkem 11 utkání. Každý gól a bod se bude počítat. Kolínští budou chtít již v sobotu navázat na šňůru 7 utkání, ve kterých dokázali bodovat a zapomenout na poslední dvě porážky. První lednový zápas je za námi a teď přichází 10 zbývajících.

Prostějov potvrzuje očekávání

Jestřábi vstupovali do sezóny se spoustou očekávání, když přes léto hodně posílili svůj tým. Na počátku této sezóny však tým z Prostějova měl problémy a během první reprezentační přestávky vyměnil hlavního trenéra. To týmu velmi pomohlo a od té chvíle Jestřábi prochází sezónou bez víceméně žádných záseků a potvrzují svojí roli.

Po Vánocích sice padl na jihlavském ledě 2:3 po prodloužení, ale od té chvíle byl bezchybný. Tři body si odnesl ve svém posledním zápase roku 2023 za výhru 3:1 proti Frýdku-Místku a poté také ze zápasu v jihomoravském Znojmě, které porazil 4:2.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzv. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Parkování v okolí zimního stadionu je omezeno, využijte proto také MHD, která je pro všechny v Kolíně zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost AUTO LOUDA.

Přijďte Kozly podpořit v domácím dvojzápase sobota + pondělí, na který si můžete koupit jednu vstupenku na oba dva zápasy za velmi výhodnou cenu 180 Kč na obě utkání dohromady. Utkání s Prostějovem začíná v sobotu 6. ledna od 17:00.