Mládež
05.01.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Junioři poprvé v sezóně vyhráli derby v Poděbradech a vezou tak čtvrtou výhru v řadě!

clanek-1

Mladíci se díky výhře v derby udrželi na hezkém čtvrtém místě. V sobotu 13. ledna se pokusí s Letňany navázat na vítěznou šňůru a vyhrát pětkrát v řadě.


Minulé utkání doma se Soběslaví začalo lépe pro hosty, kdy v osmé minutě otevřel skóre Martin Pěček.Po dvou minutách kolínští srovnali díky střele Davida Jonáka. Ve druhé třetině si vzala vedení znovu Soběslav, druhým gólem Martina Pěčka. Po deseti minutách Šimon Protiva opět srovnal skóre. Třetí třetinu začali lépe domácí , což potvrdil ve 45. minutě David Jonák a dostal tak Kozly poprvé do vedení 3:2. Matěj Švanda ještě navýšil vedení Kolína a vstřelil tak poslední gól tohoto utkání.

Další utkání odehráli junioři na půdě Poděbrad v pátek 5. ledna. Derby bylo od začátku vyrovnané. Po dvou neproměněných přesilových hrách domácích dostal příležitost i Kolín, vyloučením poděbradského hráče v 18. minutě. Hosté tak dostali první větší šanci, kterou po pár vteřinách využili střelou Patrika Novotného a dostali se tak do vedení 0:1. Radost jim ale dlouho netrvala a poděbradský Matěj Vaníček po 11 vteřinách skóre srovnal. Druhou třetinu začaly lépe Poděbrady a ve 33. minutě je poslal do vedení Petr Brzák. Hra se rychle otočila a Vojtěch Zelenka dal gól na 2:2. Poté se přidal znovu Novotný. Ve třetí třetině byl vyloučen kolínský hráč a Poděbrady tak poprvé v zápase využily přesilovou hru a znovu se skóre vyrovnalo. Autorem branky byl Vojtěch Červeňák. Další využitou přesilovou hru hostí proměnil Martin Houžvička. Dominik Franc zvýšil vedení Kozlů na 3:5 a ještě se přidal Patrik Novotný, který si v tomto zápase dal hattrick a upevnil si tak prvenství v produktivitě. V posledních 30 vteřinách vstřelil gól domácí Matěj Kraus, ale na vyrovnání už to nestačilo a Kolín poprvé v sezóně vyhrál derby 4:6.

Další zápas odehrají junioři na domácím ledě v sobotu 13. ledna, kdy budou hostit Letňany, které se v současné době nacházejí na druhé příčce v tabulce. Kozlové se budou snažit navázat na úspěšnou část sezóny a vyhrát pětkrát v řadě.