A-tým - ohlasy
06.01.2024
Autor: Aneta Vrabcová, Věra Pavlovská

Utkání s Prostějovem zhodnotil Vojtěch Síla

clanek-1

K náročnému zápasu se vyjádřil Vojtěch Síla, střelec třetího gólu.


Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Tak Prostějov je těžký soupeř, určitě jsme to před zápasem věděli a myslím si, že jsme se na ně připravili. Nakonec to dopadlo se šťastným koncem pro nás.

Mohl bys prosím popsat svůj gól?

Vlastně tam byla střela od Langoše (Kryštof Lang). Já jsem si to sebral, nějak jsem se vyhnul obránci a natlačil se před bránu. Gólman se nestihl přemístit a byl jsem rád, že to byl gól.

Můžeš porovnat, jaké to bylo hrát s Janem Veselým a proti němu?

Tak Veselka (Jan Veselý) je určitě kvalitní hráč, hlavně je to střelec. Myslím si, že to potvrdil v tom nájezdu. Je to v podstatě velký silový hráč, takže je proti němu těžké jít jeden na jednoho. Bylo znát, že stál na druhé straně, ale naopak my máme v týmu taky takové hráče třeba Renda (René Piegl), takže je to úplně jedno.

Lednový program je hodně náročný, čeká vás ještě spoustu zápasů. Každý zápas je hodně důležitý, jak se stíháš ty osobně připravit?

Je to náročný, ale máme tady masáže, studenou vodu si můžeme dát, můžeme se vyjet, protáhnout se. Když jste hráči na nějaké úrovni, tak se v tom musíte orientovat a poradit si sám se sebou. Ty věci, co tady máme, můžeme využít a tím pádem se můžeme lépe připravit na další zápasy.

Máš nějaké rituály před zápasem?

Na tréninku se hecujeme se Štěpánem Němcem furt. I před zápasem jsme se takhle vyhecovali, takže to i ovlivnilo tenhle zápas. Dáváme si takové žertíky.

Tabulka je extrémně vyrovnaná v těch pozicích, kde se pohybujete celou sezónu. Ty osobně se díváš pod sebe nebo nad sebe na play-off?

Osobně já bych určitě chtěl být do té desítky, takže spíše nad sebe. Doufám, že to zvládneme. Tým na to máme a když půjdeme zápas od zápasu a budeme dodržovat to, co chce trenér, tak si myslím, že je to hodně reálné.

Jak se ti líbila dnešní atmosféra?

Jsem rád, že dneska přišlo zase přes tisíc lidí. Bylo znát, že čím víc je lidí, tím i my hrajeme lépe, protože jsou slyšet. Za to bych jim chtěl hrozně poděkovat, a zároveň i nalákat na další zápas, který je už v pondělí.