A tým - preview
07.01.2024
Autor: David Hora

Kozlové v druhém zápase domácího dvojzápasu vyzvou Třebíč!

clanek-1

Kozly po velmi důležité výhře proti Prostějovu čeká druhá část domácího dvojzápasu. V pondělí 8. ledna od 18:00 totiž hostí třebíčskou Horáckou Slávii. Kolínští se proti Třebíči budou snažit vybojovat body, které by je mohly posunout na postupovou pozici. Budou se také snažit potvrdit svou výhru ze druhé čtvrtiny, kdy na vysočině vyhráli 6:1.


Kolínští díky výhře po nájezdech a dvěma bodům dostihli desátou rezervu Pardubic, která v sobotu padla proti devátému Přerovu. S 43 body tak mají šestibodový náskok na 12. Frýdek-Místek. Třebíč se v druhé polovině uplynulé sezóny zvedla a posunula se až na 4. místo s 60 body. První je Poruba s 87 body a poslední je po prohře proti Znojmu Slávie Praha.

3 klíčové informace

Návrat Petra Koukala

Kapitán Kozlů se v sobotním zápase vrátil do sestavy a ihned byl vidět, v zápase si připsal dvě asistence a proměnil svůj nájezd. Byl tak jedním z hlavních důvodů, proč Kozlové sobotní utkání vyhráli. V sestavě chyběl v 8 zápasech, ze kterých 6 prohráli včetně dvou vysokých proher proti Sokolovu a Frýdku ve svátkovém období.

V povánočním období se potýkal se zraněním horní končetiny a v zápase proti Prostějovu to v jeden moment vypadalo, že se zranění zhoršilo, když mu z ledu museli pomoct spoluhráči.

Pondělní zápas bude jeho prvním zápasem proti Horácké Slávii v této sezóně, když nejprve zameškal domácí výhru 2:1 po prodloužení s nemocí a poté největší výhru Kozlů v této sezóně ve 23. kole kvůli nemoci.

Ve své kariéře proti Třebíči odehrál dva zápasy, a to v minulé sezóně. Kozlové první utkání vyhráli 3:2, v tom druhém ale i přes asistenci zkušeného útočníka padli 2:3.

Petr Koukal nastoupí i v zápase proti Horácké Slávii a opět tak bude hrát klíčovou roli.

Úspěšná historie proti Horácké Slávii

Kozlové sice ve své první chanceligové sezóně na Horáckou Slávii recept nenašli a prohráli svých 5 prvních střetnutí, ale od 20. listopadu 2021 prohráli pouze jednou, a to i přestože Třebíčští v sezóně 2022/23 vládli Chance Lize a nebodovali pouze 15krát.

I v této sezóně tým z Vysočiny je jedním z týmů, proti kterým Kozlové hrají velmi dobře. Horácká Slávie je jedním ze dvou mužstev, proti kterým Kozlové jsou v této sezóně stoprocentní.

V první čtvrtině Kolínští prohrávali po první třetině 1:0, ale díky trefě Lukáše Pajera ve třetím dějství vyrovnali a po krásné kombinaci v prodloužení rozhodl Matěj Chalupa.

Druhé střetnutí celků bylo v rámci 23. kola a Kolín původně žádal o odložení zápasu z důvodu marodky, kvůli které tým nastupoval s pouze třemi lajnami, ale třebíčské vedení žádost zamítlo a Kozlové se tak vydali na Vysočinu. Zápas skončil největší výhrou v této sezóně, když v zápase plném emocí vyhráli 6:1.

Zvedající se Třebíč

Třebíč se po minulé veleúspěšné sezóně na začátku tohoto ročníku potýkala se stálosti a pohybovala se až okolo osmifinálových pozic. Na svojí dominanci z minulé sezóny Třebíčští nedokázali navázat ani v individuálních výkonech, když minulou sezónu měli v top 20 střelcích hned 4 hráče a tuto sezónu pouze jediného.

Na druhou stranu se ale od začátku velmi zlepšili a v posledních 15 zápasech prohráli pouze pětkrát. V těchto zápasech tým více připomínal mužstvo z minulé sezóny a Kozlové tak před sebou nemají vůbec jednoduchý úkol.

Třebíčští se pohybují na vrcholu tabulky v téměř všech statistikách, a to včetně bodů, když po 35 kolech mají na kontě 60 bodů a na třetí Prostějov ztrácí pouhý bod.

Dokážou Kozlové v druhé části domácího dvojzápase zastavit zlepšující se Třebíč a potvrdit výsledkovou bilanci z posledních pár let? Trefí se kapitán Kozlů v jeho prvním zápase proti Horácké Slávii v této sezóně? Přijďte Kozly podpořit v pondělí 8. ledna od 18:00 v jejich body a postupovou pozici!

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzv. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Parkování v okolí zimního stadionu je omezeno, využijte proto také MHD, která je pro všechny v Kolíně zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost Paintball Kutná Hora - hřiště v Hlízově (Paintball Kutná Hora), která věnovala ceny do přestávkové soutěže na ledě. Na vítěze čeká Paintball společně s týmem Kozlů.