Mládež
09.01.2024
Autor: David Hora

9. třída se zúčastnila mezinárodního turnaje v Českém Těšíně!

clanek-1

Stejně jako většina mládežnických a žákovských kategorií se i devátá třída, tedy ročník 2009, zúčastnila turnaje v průběhu vánoční přestávky. Vydali se nejdále ze všech kategorií až na hranici s Polskem do Českého Těšína. Zde se utkali s netradičním soupeři a například i slovenskou Skalicí nebo amatérským výběrem Litvy. Domů přivezli zlaté medaile.


Kozlové se vydali na východ vlakem a v Českém Těšíně strávili dvě noci. Turnaj se hrál se systémem 2x20 minut a každá třetina se počítala jako jeden zápas.

Turnaj Kozlové odstartovali zápasem proti slovenské Skalici. První třetina skončila bez gólu a oba týmy si tak odnesli bod. V té druhé šli do vedení Slováci, když se trefili pár minut před koncem. V dramatickém závěru ale Kolínští vyrovnali, a i druhá třetina skončila vyrovnaně.

Už o několik hodin později je čekalo další utkání, a to proti domácímu Českému Těšínu. První dvacetiminutovku Kolínští zvládli a díky gólu Jana Gráfa vyhráli 2:1. V té druhé padli 2:3.

Další den je čekalo utkání proti jihomoravskému Hodonínu, který s přehledem vyhráli 3:0 a 2:0. Poslední byl zápas proti amatérským hokejistům z Litvy, který vyhráli.

Turnaj byl velkým úspěchem, jak po stránce sportovní, když Kozlové inkasovali nejméně ze všech týmů a celý turnaj vyhráli, tak po stránce sociální, když si všichni turnaj velmi užili a tým se velmi stmelil.