Mládež
09.01.2024
Autor: David Hora

Devátá třída deklasovala Čáslav! Čeká ji derby s Poděbrady

clanek-1

Mladí Kozlové odehráli první ligové utkání od 8. prosince, kdy vyhráli 6:2 v Říčanech, a první domácí utkání od 2. prosince, kdy vyhráli 10:4 proti Sedlčanům. Vánoční přestávku využili k tréninku, odpočinku a střetnutí s netradičními soupeři na turnaji v Českém Těšíně. V pátek 5. ledna se ale vrátili do ligového prostředí, když navázali na sérii vítězství výhrou 12:0 proti nedaleké Čáslavi.


Kozlové v jejich posledním zápase před Vánoci porazili první Říčany 6:2 a sesadili je tak z prvního místa. Zároveň to byl také třetí vyhraný zápas v řadě a v pátek se tak snažili natáhnout vítěznou šňůru na čtyři zápasy, a to se jim povedlo.

Už ve čtvrté minutě pátečního zápasu otevřel skóre Michal Mén, a poté už šlo o jednostrannou záležitost. V první třetině se trefil Jaroslav Blecha a Jan Gráf a do kabin se tak šlo za stavu 3:0. Ve druhé třetině se Kozlové znovu prosadili třikrát, zásluhou třígólového Michala Ména a Petra Brázdy. 6 gólů by domácím bohatě stačilo, ale Kolínští ve třetí třetině toto číslo ještě zdvojnásobili a vyhráli 12:0.

Se třemi góly a dvěma asistencemi svou roli nejproduktivnějšího hráče potvrdil Michal Mén, který v této sezóně má na kontě již 31 bodů za 18 gólů a 13 asistencí. Dvakrát se v pátečním zápase trefili také Jan Gráf, Vít Sysala a Petr Brázda. Po jednom gólu přidali Iliia Morozov a Adam Hykš, který je druhým nejlepším střelcem a druhým nejproduktivnějším hráčem s 16 góly a 10 asistencemi.

V tabulce tak odskočili čtvrtým Sedlčanům na rozdíl 9 bodů a s 27 body ztrácí pouze tři body na druhé Říčany a 5 bodů na první Poděbrady.

Právě derby proti Poděbradům je pro ně na pořadu jako další. Zápasy proti Poděbradům jsou vždy velmi vyhrocené a zajímavé, důkazem o tom je i jejich poslední střetnutí, které Kozlové otočili a vyhráli 7:4. Přijeďte je podpořit v jejich dalším zápase, který na poděbradském zimním stadionu začíná v neděli 14. ledna od 12:40. Můžete je také sledovat na sociálních sítích.