A tým - preview
12.01.2024
Autor: David Hora

Kozlové hostí Vsetín! Budou bojovat o čtvrtou výhru v řadě

clanek-1

Kozlové si ve středu na ledě Litoměřic připsali výhru 2:0 a poprvé v sezóně vyhráli po třetí v řadě. Po výhrách nad třemi z šesti nejlepších týmů tak budou bojovat o sérii čtyř výher po sobě. Nebude to však zdaleka jednoduchý úkol, v cestě jim totiž bude stát další tým z top 6, a to Vsetín. Kolínští Valachy vyzvou na domácím ledě v sobotu 13. ledna od 16:00.


Kozlové si po skvělých výkonech v zápasech proti Prostějovu, Třebíči a Litoměřicím připsali 8 bodů a jsou na devátém místě. S 49 body mají dvoubodový náskok na desátý Přerov, a dokonce pětibodový na jedenácté Pardubice. Vsetín je stále i přes čtvrtou prohru v řadě na druhém místě s 68 body za pouze Porubou, která má na kontě 90 bodů. Poslední je stále Slavia Praha s 35 body.

3 klíčové informace

Nová situace pro oba týmy

Kozlové za sebou mají skvělé období, kdy se jim v Litoměřicích díky výhře 2:0 povedlo zaznamenat třetí výhru v řadě, což je něco, co se jim v této sezóně až doteď nepovedlo. Na druhou stranu Vsetín si prochází špatným obdobím, když ve středu prohrál už počtvrté v řadě.

Náznaky zlepšujících se výkonů a formy byly k vidění už v předvánočních zápasech Kolínských, když si připsali body v sérii osmi zápasů, ale až nyní se tým opravdu ukázal výsledkově. Připsali si výhry proti třem z šesti nejlepších týmů Chance Ligy a v tabulce přeskočili Přerov a rezervu Pardubic.

V těchto třech zápasech také ukázali vnitřní sílu týmu, když v utkání proti Prostějovu nejprve vedli a poté i přes velký tlak a vyrovnání soupeře zápas dokázali donést do úspěšného konce, v střetnutí s Třebíči prohrávali a zápas dokázali otočit a v Litoměřicích byli lepším týmem od samého začátku a dokázali si pohlídat vedení.

Opačnou situací si prochází Vsetín, který ve středu na domácím ledě prohrál se Znojmem a zapsal si čtvrtou porážku v řadě. Toto je pro Valachy, kteří nevstoupili do nového roku vůbec dobře úplně nová situace, když v prvních 33 kolech prohráli nejvíce dvakrát v řadě a až do 3. ledna měli na kontě pouze 10 proher.

Trápící se Vsetín

Tak, jak Kolínští v posledních zápasech nacházeli cesty, jak vyhrát, tak Valaši prohráli všemi možnými způsoby. Proti Sokolovu a Frýdku-Místku prohrávali a svého soupeře už nedohnali, ve Valašském derby skóre zvládli vyrovnat, ale padli po nájezdech a v posledním zápase proti Znojmu i vedli, ale Orli zápas dokázali vyrovnat a vyhrát v nájezdech.

V každém z posledních čtyř zápasů se trefili pouze jednou, což je pro Vsetín, který má druhou nejproduktivnější ofenzívu v lize velký nezvyk. V průměru na zápas totiž jinak vstřelí více než 3 góly a v této sezóně zaznamenali 6 výher, ve kterých vstřelili 6 nebo více branek.

Trápí se ale i defenzivně, když v posledních 4 zápasech inkasoval 13krát, což je v průměru více než 3 góly na zápas. To by je v posledních čtyřech zápasech zařadilo na předposlední místo v počtu inkasovaných gólů.

V Kolíně se tak budou snažit tuto sérii zlomit a odvést domů více než bod.

Jakub Soukup Jako Stěna

Jakub Soukup v Litoměřicích podal skvělý výkon a byl jedním z hlavních důvodů, proč Kozlové dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce. Pochytal všech 30 střel domácích a připsal si tak již své šesté čisté konto v této sezóně, což je nejvíce čistých kont ze všech brankářů Chance Ligy.

Je také druhým nejvytěžovanějším brankářem Chance Ligy, když nastoupil ve 33 zápasech a odchytal více než 2000 minut. To je také důvodem, proč čelil nejvíce střelám ze všech gólmanů.

Z 1003 střel jich pochytal 929 a má tak úspěšnost 92,26%, která ho řadí do šestice nejlepších brankářů soutěže. Do šestice nejlepších brankářů ho také řadí průměr inkasovaných gólů na zápas, když v průměru inkasuje 2,22 gólů na zápas.

Dokáží Kozlové prodloužit sérii výher na čtyři zápasy? Dokáží poprvé v této sezóně porazit trápící se Vsetín? Připíše si Jakub Soukup opět čisté konto? Přijďte se podívat a podpořit rozjeté Kozly v jejich střetnutí se Vsetínem v sobotu 13. ledna od 16:00 na kolínském zimním stadionu.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny pro domácí (u pekárny) a jedna pokladna pro hosty (u jezera), které se otevřou hodinu a půl před začátkem utkání. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit tzv. STUDENTSKOU vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Parkování v okolí zimního stadionu je omezeno, využijte proto také MHD, která je pro všechny v Kolíně zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost JON.CZ, která věnovala do divácké soutěže outdoorovou kameru na kolo, bezdrátová sluchátka a bezdrátovou myš. O tyto ceny můžete soutěžit v průběhu druhé přestávky.