Mládež
14.01.2024
Autor: David Hora

Kolínská odchovankyně Adéla Fromová z MS U18 přivezla stříbrnou medaili!

clanek-1

V neděli 14. ledna český tým hokejistek do 18 let, včetně kolínské odchovankyně Adély Fromové, sehrál finálový zápas Mistrovství světa žen do 18 let ve švýcarském Zugu proti USA, ve kterém nakonec prohrál 1:5. Mladé Češky tak dosáhly historického úspěchu a získaly stříbrné medaile. Celý hokejový Kolín Adéle k tomu skvělému úspěchu GRATULUJE!


V šesti utkáních ve Švýcarsku si Adéla připsala dva body za asistenci proti Finsku a gól proti Německu, když střelou od modré čáry otevřela gólový účet posledního zápasu skupinové části turnaje.

Češky prošly skupinovou částí s dvěmi prohrami, 2:3 s Finskem a 1:8 s Kanadou a jednou výhrou, 6:1 nad Německem. Ve čtvrtfinále se utkaly se Švédkami, které porazily 4:2. V semifinále si připsaly historickou výhru nad Kanadou, proti které vyhrály opět 4:2. Finále nabídlo velmi napínavou bitvu, ve které ale Češky prohrály. Zisk stříbrných medailí je však historickým úspěchem.

Adéla, která je kolínskou odchovankyní a v této sezóně nastupuje za kolínské Kozly v Regionální lize dorostu, za které si ve 12 zápasech připsala 3 body za 3 asistence.

Ještě jednou za celý kolínský hokejový klub gratulujeme!