A tým - preview
16.01.2024
Autor: David Hora

Kozlové vyráží do Prahy! Utkají se s poslední Slavii

clanek-1

Po několika denní pauze Kozly čeká již 39. kolo letošního ročníku Chance Ligy a šance se odrazit zpátky na vítěznou vlnu proti pražské Slavii, které se v posledních měsících a celkově v této sezóně vůbec nedaří. Zápas v pražském Edenu ve středu 17. ledna začíná od 18:00 a skupina fanoušků Kozla Nozdra pořádá výjezd vlakem.


Béčko Pardubic se po již šesté prohře v řadě propadlo až na 12. místo a Kozlové se tak stále drží na poslední postupové pozici do předkola playoff, když s 49 body mají čtyřbodový náskok na jedenáctý Frýdek-Místek. Slavia sice v sobotu vyhrála, ale na předposlední Znojmo stále ztrácí 5 bodů a s 38 body je tak poslední. S 90 body je na prvním místě stále Poruba.

3 klíčové informace

Návrat na vítěznou vlnu?

Kolínští za sebou mají tři dny volna, poté co v osmi dnech odehráli 4 zápasy. Nabitý týden ukončili prohrou proti moravskému Vsetínu, který je druhý v celé soutěži. Tato prohra následovala po třech výhrách v řadě proti týmům postaveným v tabulce výše než Kozlové, když porazili 3. Prostějov, 4. Třebíč a 6. Litoměřice.

Ve středu se budou snažit vrátit se do vítězné nálady a ukončit třetí čtvrtinu soutěže úspěšně. I přestože proti Vsetínu padli vysoko 1:5, tak měli své šance, a to hlavně v první třetině, kdy si díky stejné aktivitě jako v předchozích třech zápasech vybojovali několik přesilovek a hráli i 5 na 3. Své šance ale neproměnili a Vsetín si zkušeně pohlídal zbytek zápasu.

I přestože proti Vsetínu inkasovali 5krát, statistiky stále podporují skvělá obranná čísla jak v průběhu celé sezóny, tak i v posledních zápasech. Méně inkasoval pouze 5. Sokolov a 1. Poruba.

V posledních zápasech jsou lepší i ofenzivní čísla, když v posledních 4 zápasech vstřelili 9 gólů, což znamená v průměru 2,25 gólů na zápas. To je o 0,2 gólů více než sezónní průměr.

Trápící se Slavia

Slavia sice v sobotu vyhrála na ledě Třebíče 4:2, když už ve druhé třetině šla do vedení 3:0, ale i přesto je stále na posledním místě. Výhrou ukončila sérii čtyř proher v řadě a vyhrála své první utkání v novém roce. Poprvé od 2. prosince si tak připsala výhru proti jednomu z šestice nejlepších týmů.

V této sezóně vyhrála dvakrát v řadě pouze třikrát a měla již čtyři úseky, kdy prohrála alespoň 4krát po sobě. Se 125 inkasovanými góly je týmem s nejhorší obranou, což je podpořeno i třetím nejhorším oslabením.

Ofenzivně Slavie nehraje špatně, když je osmá v počtu vstřelených branek a má dokonce 6. nejlepší přesilovky s úspěšností 19,71%.

Fanoušci

Už je to téměř 10 let, co Slavia Praha vyprodávala pražskou O2 Arénu, ale i tak jsou zápasy plné fanouškovských emocí. Na domácí zápasy v průměru dorazí 826 fanoušků a v Edenu vytvoří skvělou atmosféru.

Skupina fanoušků Kozla Nozdra, která nedávno oslavila své výročí pořádá svůj druhý výjezd do Prahy v letošní sezóně. Na zápas jede vlakem a do Prahy bude chtít přivést atmosféru, která je k vidění na kolínském zimáku a dohnat Kozly k vítězství.