Mládež
18.01.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Dorostenci porazili České Budějovice vysoko 10:0

clanek-1

Jednu z nejvyšších výher si kolínští dorostenci připsali 6. ledna v domácím utkání s Českými Budějovicemi. Brankář Pavel Racek si připsal druhou nulu v této sezóně.


První třetinu začali lépe domácí, kdy se ve čtvrté minutě dostali do vedení střelou Luboše Čepeláka. Po třech minutách se k němu přidal Jakub Mikulecký, druhý nejproduktivnější hráč týmu a Kozlové se díky němu dostali do dvoubrankového náskoku.

Hned ve druhé minutě druhé třetiny vstřelil branku kolínský obránce Matěj Sliž. Po dvou minutách od gólu dostali domácí výhodu třech přesilových her, ani jednu z nich ale nevyužili. Poté si i Kolín zahrál dvě oslabení, a tak Budějovicím dali šanci skórovat. Budějovičtí tyto přesilové hry také nevyužili a po druhé třetině byl Kolín ve vedení 3:0.

Třetí třetina patřila znovu Kozlům, což potvrdili v čase 44:22. Autorem branky byl Jakub Černák. Ani ne po minutě dali další gól, tentokrát Matěj Pichl s asistencí nejproduktivnějšího hráče kolínského dorostu Tomáše Vytlačila. Šestou branku přidal právě Tomáš Vytlačil. Po dvaceti vteřinách skóroval Oliver Král. Vedení na 8:0 zařídil znovu Tomáš Vytlačil. Hostím se nepodařilo snížit náskok Kozlů ani v další přesilové hře. Kolín minutu po konci oslabení vstřelil další dva góly. Střelcem devátého gólu byl opět Matěj Pichl a desátý gól vstřelil Oliver Král, který již také skóroval v tomto utkání. Souběžné vyloučení domácího Matěje Sliže a hostujícího Václava Marka zajistilo, že se zápas dohrál v počtu 4 na 4.

Další utkání dorostenci odehrají v sobotu 20. ledna na ledě HC Mad Bull, kteří jsou o čtyři příčky v tabulce pod Kolínem. Kozlové na ně mají náskok 7 bodů.