Klub
18.01.2024
Autor: Klub

Kozlíkova olympiáda mateřinek na ledě má za sebou úspěšnou premiéru!

clanek-1

Ve čtvrtek 18. ledna proběhla na zimním stadionu v Kolíně akce pro děti z mateřských školek s názvem KOZLÍKOVA OLYMPIÁDA MATEŘSKÝCH ŠKOLEK NA LEDĚ. Tato nevšední akce pro děti na ledě i na tribuně přilákala celkem 11 Mateřinek z Kolína a okolních obcí a všichni si ji náramně užili.


Na zimním stadionu v Kolíně se ve čtvrtek 16. ledna uskutečnil 1. ročník akce pro mateřské školy - KOZLÍKOVA OLYMPIÁDA MATEŘSKÝCH ŠKOLEK NA LEDĚ. Tato olympiáda na ledě byla určena dětem z MŠ a jejich pedagogickému dozoru, ale na zimní stadion dorazilo také velké množství rodičů a prarodičů dětí, kteří vytvořili společně s nesoutěžícími dětmi skvělou atmosféru.

Kozlíkovy olympiády se zúčastnilo při jeho premiéře celkem 11 Mateřských škol z Kolína a okolních obcí. Kolínské mateřinky reprezentovaly MŠ Chelčického, Kmochova, Bachmačská, Masarykova a Bezručova. Okolní obce měly zastoupení v MŠ Tři Dvory, Konárovice, Velim, Jestřábí Lhota, Ohaře a Velký Osek.

Každá školka vytvořila soutěžní tým, který se skládal z 5 dětí na bruslích a paní učitelky a každý tým doplnil jejich kapitán z řad trenérů či hráčů kolínského hokejového klubu. Během více jak hodiny na ledě si týmy zasoutěžily v 5 bruslařských disciplínách, při kterých si užily především plno radosti a úsměvů.

Všechny soutěžní disciplíny nabídly to správné sportovní napětí a zápal. Na všech dětech, učitelkách a kapitánech týmů bylo vidět, že chtějí zvítězit a uspět. Celkové pořadí jasně ovládla MŠ z Velimi, na kterých bylo znát, že na svém novém venkovním stadionu s ledovou plochou pravidelně trénují.

Skvělé výkony na ledě i na tribunách předvedli úplně všichni, kteří ve čtvrtek dopoledne na kolínský zimák dorazili. A že jich nebylo zrovna málo, jelikož akce se zúčastnilo 55 dětí na ledě a více jak 300 fandících na tribunách.

Náš hokejový klub SC Marimex Kolín děkuje všem zúčastněným za skvělé výkony, partnerům klubu, kteří věnovali originální ceny pro všechny školky a už se všichni těšíme na další ročník Kozlíkovy olympiády, případně na ty, ve kterých jsme i touto akcí na ledě vzbudili zájem o to vyzkoušet si jaké to je, když se pravidelně bruslí na ledě.

Pravidelné nábory nových dětí ve věku od 4 do 7 let probíhají každé úterý a čtvrtek od 17,15 hod a v neděli dopoledne na kolínském zimáku. Těšíme se na Vás.