A tým - preview
23.01.2024
Autor: David Hora

Ve středu do Pelhřimova! Kozlové budou bojovat o play-off proti jihlavské Dukle

clanek-1

V pondělním zápase Kozlové padli proti první Porubě, když v sice dlouho vyrovnaném zápase, ve kterém Kolínští i vedli, inkasovali 3 minuty před koncem a prohráli 2:4. Nyní se už ale soustředí na středeční zápas proti Jihlavě, ve kterém se budou snažit zlomit sérii čtyř proher. 42. kolo na pelhřimovském zimním stadionu ve středu 24. ledna začíná v 17:30.


Po čtvrté prohře v řadě Kozlové vypadli z postupové pozice. Na desáté Pardubice ale ztrácí pouze bod a mají jeden zápas v ruce a ve středu se tak budou snažit vrátit se zpět do play-off. S 49 body mají dvoubodový náskok na dvanáctý Frýdek-Místek. První je Poruba s 96 body a poslední Znojmo s 44.

3 klíčové informace

Proti Jihlavě se nedaří

Kolínští budou ve středu chtít získat tři body a proti Dukle vyhrát poprvé od 9. ledna roku 2023, kdy naposledy zdolali tým z Vysočiny, když v celém zápase dominovali a vyhráli 5:0.

V této sezóně si sice ze zápasů proti Jihlavě Kozlové odnesli dva body, ale i přestože všechny tři zápasy byly těsné a vyrovnané, na výhru ještě recept nenašli.

V třetím zápase této sezóny na domácím ledě padli 1:2, v prozatím jediném střetnutí týmů v Pelhřimově sice smazali dvou gólové manko, ale poté prohráli v prodloužení, a v adventním období zpět na domácím ledě v zápase plném gólů prohráli po kontroverzním vyloučení v prodloužení 4:5.

Ve středu tak budou mít poslední šanci Jihlavu v základní části v této sezóně porazit.

Souboj přesilovek

Ani jednomu z týmů se v této sezóně zatím nedaří v přesilovkách. A právě tedy tým, který by zvládl využít početní výhodu, by tak měl velkou výhodu oproti soupeři, když to byly právě přesilovkové góly Kozlů, které velmi zdramatizovaly první dvě střetnutí týmů a dva góly Jihlavy v 29. kole, které zařídily Dukle výhru.

Úspěšnost využití přesilovek Kozlů se v průběhu celé sezóny pohybuje mezi 11 a 15 procenty a v trojici nejhorších přesilovek v lize. O nic lépe na tom není ani Jihlava, která dlouho měla procentuální úspěšnost méně než 5%.

Jihlava však posílila a v posledních zápasech se výrazně zlepšuje a nyní se dokonce dostala z posledního místa právě nad Kolín.

Dokáží odvrátit opakující se historii?

Pondělní prohry prodloužila porážkovou a bezbodovou sérii na čtyři zápasy. Toto je teprve podruhé v této sezóně, co Kolínští nedokázali vyhrát ani jeden ze čtyř zápasů po sobě. Poprvé se v této situaci nalezli v první čtvrtině, kdy prohráli šestkrát v řadě.

Tuto sérii sice odstartovalo už utkání v Litoměřicích, ale jinak to byly prohry právě proti Slavii, Vsetínu, Přerovu a Porubě, které tvořily hlavní část tohoto úseku sezóny. V zápase proti Jihlavě si sice připsali bod, ale šňůru proher přelomit nedokázali a ve středu se tak budou snažit odvrátit historii od toho, aby se opakovala.

Dokáží Kozlové vybojovat postupovou pozici zpět a poprvé v sezóně porazit jihlavskou Duklu? Rozhodnou přesilovky, se kterými se oba týmy trápí a které rozhodli předchozí střetnutí? Dokáží Kozlové odvrátit sérii pěti proher v řadě a zároveň také opakující se historii z první čtvrtiny soutěže? To vše se dozvíme už ve středu 24. ledna od 17:30 na pelhřimovském zimním stadionu.