A-tým - ohlasy
28.01.2024
Autor: Věra Pavlovská

Po zápase s HC Dynamo Pardubice B jsme vyzpovídali nováčka kádru

clanek-1

Nováček Jan Kloz promluvil o zápase, rozdílech mezi ligami a taktice.


Jak hodnotíš průběh utkání a šance týmu? Myslíš že měly na výsledek vliv neproměněné přesilovky?

Takže jsme prohráli, což je škoda, ale myslím si, že jsme do toho utkání vstoupili dobře a měli jsme tam nějaké šance. Bylo to hodně vyrovnané. Škoda, že jsme neproměnili nějakou tu přesilovku, i když jich bylo málo, tím bychom si pomohli. Tyto zápasy jsou všechny tak vyrovnané, že rozhoduje každá maličkost, a teď jsme udělali víc chyb, což vedlo k prohře.

Jak vnímáš svou roli v týmu, zejména v přesilovkách a jak bereš fakt, že jsi tu druhý zápas a už jsi si zahrál v první formaci?

To bych osobně neřešil. Já bych tam měl hlavně pomoci v přesilovkách. A jakou roli dostanu dál? To už je na trenérech. Samozřejmě tím, že vypadl Kouky (Petr Koukal), tak asi trenér zamýšlel, že mi dá větší roli, a za to jsem rád. Já si ale nepřišel zvyšovat ego, musím pomoci týmu. Hraje se tu týmově, takže jsem rád, že mohu pomoci.

Jak rychle jsi se adaptoval na nový styl hry? Co si myslíš o defenzivním přístupu a jak vnímáš taktiku?

No tak já jsem se adaptoval, docela rychle bych řekl. Přeci jen už to hraju nějaký ten pátek, a ty styly znám. Tenhle styl už jsem hrál, sice je to hodně defenzivní, ale prostě to musíme takhle hrát. Než jsem přišel, tak jsem na nějaké zápasy koukal, a hodně z nich skončilo za stavu 1:0, 2:1. Takže to svědčí o té taktice.

Co říkáš na rozdíly ve srovnání s druholigovými týmy?

Musím říct, že druhá liga se taky hodně zvedla, a myslím si, že tam je spousta hráčů, kteří by v klidu mohli hrát Chance ligu. Rozdíl je v taktice. Neřekl bych, že by byl v rychlosti, protože když jsem hrál proti Táboru, tak to bylo možná i rychlejší. Týmy jsou tu takticky vyspělejší. Člověk se nesmí nikde zapomenout, musí si pořád hlídat a počítat hráče, aby nikdo nebyl za ním. Samozřejmě v této lize jsou kvalitnější i hráči, ale myslím, že tu jde hlavně o taktiku