A tým - preview
30.01.2024
Autor: David Hora

Kozly čeká veledůležité utkání proti Orlům! Ve středu se vydají do Znojma

clanek-1

Kozlové sice v sobotu prohráli v miniderby proti rezervě Pardubic 1:4 a vypadli z postupové pozice, ale na 10. Dynamo stále ztrácí pouze dva body a výhrou by se tak mohli posunout zpět do play-off. V cestě jim bude stát poslední Znojmo, které v sobotu zlomilo sérii porážek a bude se snažit se odlepit od dna tabulky. Zápas ve Znojmě ve středu 31. ledna začíná od 18:00.


V sezóně Chance Ligy stále zbývá 10 kol a ve hře je tady stále více než 30 bodů, ale každý zápas je důležitý, a to hlavně ve velmi vyrovnané tabulce druhé nejvyšší soutěže, ve které momentálně 5 týmů na dně tabulky dělí pouze 6 bodů. Kozlové jsou s 52 body na sdíleném jedenáctém místě a poslední Znojmo na Kozly ztrácí 4 body. První je stále Poruba, která se pomalu přibližuje ke 100 bodům.

Kozlové se ve středu budou snažit potvrdit svou výhru v sezónní sérii vzájemných zápasů, ve které zatím vedou 2:1 poté, co nejprve na domácím ledě deklasovali Orly vysoko 5:0 a připsali si svou nejvyšší výhru v sezóně, poté sice ve Znojmě prohráli po nájezdech 3:2, ale poté doma díky skvělému defenzivnímu výkonu podruhé Znojemské vynulovali, když vyhráli 1:0.

Znojmo vstoupilo do nového roku velmi dobře, když vyhráli čtyřikrát v řadě a porazili i první Porubu 2:0, pro kterou to byl teprve druhý zápas, ve kterém nevstřelila ani gól a druhý Vsetín, proti kterému musely rozhodnout nájezdy. V druhé polovině ledna však vyhráli pouze jednou, a to, když v sobotu porazili Sokolov 6:3. Předtím ale prohráli proti Litoměřicím, Jihlavě, Zlínu a Přerovu.

Zatímco ofenzivně se nováčkovi soutěže docela daří, hlavní problém má na vlastní polovině hřiště, když Orli jsou týmem s nejvíce inkasovanými brankami a nejhorším oslabením. V 42 zápasech inkasovali dohromady 133krát, což je více než 3 góly na zápas. Z toho téměř čtvrtina byla inkasována v oslabení, ve kterém Znojemští mají úspěšnost pouze 77,4%, což znamená, že inkasují více než každé páté oslabení.

Ve středečním zápase půjde obou týmům o hodně a může značně přeskupit týmy na spodku tabulky. Kozlové se můžou vyšvihnout do play-off a Orli budou chtít přeskočit Slávii na dně tabulky. Zápas v Nevoga Aréně začíná v poslední lednový den od 18:00.