A-tým - ohlasy
01.02.2024
Autor: Klub

Přestupní termín skončil, nastávají rozhodující zápasy sezony!

clanek-1

Středeční půlnocí skončil přestupní termín a pro všechny týmy nastávají rozhodující zápasy letošní sezony. Kozlové se budou snažit zastavit sérii nevydařených výsledků a vyhnout se samotnému dnu tabulky Chance ligy. Kdo může případně ještě posílit řady Kolína?


Nabitý lednový zápasový program je za námi a kolínští hokejisté si z 11 duelů připsali 4 výhry a do tabulky zapsali 11 bodů. Vzhledem k tomu, že týmy okolo zamotaného konce tabulky byly v lednu kromě pardubické rezervy úspěšnější, bodové rozdíly se mezi týmy od 10. místa a níže ještě ztenčily. Kozlové se v této chvíli nacházejí na 13. místě tabulky s náskokem pouhého 1 bodu na poslední Znojmo, ale zároveň s pouhou ztrátou 2 bodů na 10. místo, které zaručuje postup do předkola playoff.

Kozlové mají před sebou ještě porci 9 utkání základní části a pořád mají situaci ve svých rukou. V závěru přestupního termínu se podařilo dopsat na soupisku několik jmen. "Už ve Znojmě nám pomohl z Liberce slovenský útočník Miroslav Mucha, který má u nás vyřízeny střídavé starty. Ještě čekáme až se vyřeší situace okolo Martina Štohanzla a pokud vše dopadne dobře, tak by mohl za nás také nastupovat", přiblížil sportovní manažer SC Marimex Kolín Lukáš Krejčík.

Soupisku Kolína dále rozšířili na střídavý start zkušený obránce Daniel Krejčí a útočník Petr Kafka, kteří v letošní sezoně hájí barvy Příbrami ve 2.lize. "Čeká nás náročný měsíc, ve kterém budeme všichni v klubu dělat maximum pro splnění předsezonního cíle a tím byl postup do vyřazovací části. Bodové rozdíly mezi týmy, kde se pohybujeme i my, je minimální. Prioritou je samozřejmě zachování Chance ligy v Kolíně. Bude to náročné, ale s tím jsme počítali. Bohužel již nemůžeme počítat s dlouhodobě zraněným Adamem Dlouhým a vypadá to, že i s Petrem Koukalem. Pořád však vše držíme ve svých rukou. Musíme se dostat na vítěznou vlnu, začít bodovat a jít zápas od zápasu. Taková výsledková krize, kterou teď prožíváme my, potkala v sezoně všechny okolo nás v tabulce. Teď je to na nás a musíme se z toho rychle dostat." uzavřel Lukáš Krejčík.

Kolínský dres tak mohou nadále posílit hráči z partnerského klubu Mountfield Hradec Králové jako útočník Matěj Chalupa nebo obránce Matěj Pinkas, který v lednu prioritně působil v Hradecké juniorce. V řešení je stále již zmiňovaný útočník Martin Štohanzl, který čeká na oficiální oznámení o výši disciplinárního trestu. V případě očekávaného verdiktu by mohl tento útočník během února Kozly na ledě posílit. Samozřejmě, že pro všechny hráče z extraligy platí pravidlo odehraných 26 utkání v extralize v dané sezoně a poté již hráč v rámci střídavých startů v Chance lize působit nemůže.

Do konce základní části čeká Kozly ještě 9 důležitých utkání. V domácím prostředí to budou zápasy se Zlínem, Litoměřicemi, Frýdkem-Místkem, opět s Litoměřicemi a poslední utkání proti pražské Slavii. Ve venkovních utkáních se Kolínští představí postupně v Sokolově, Prostějově, Třebíči a v předposledním ligovém kole ve Vsetíně.

Nejbližší 2 zápasy sehrají modrobílí na domácím zimáku v Kolíně. V sobotu 3. února přivítají od 15 hodin Berany Zlín a ve čtvrtek 8. února od 18 hodin zavítají do Kolína hokejisté Litoměřic k dohrávanému utkání z listopadu minulého roku.

Přijďte podpořit Kozly v co největším počtu a vytvořit skvělou atmosféru, která pomůže celému týmu v boji o důležité body do vyrovnané tabulky. Všichni za Kolín!