A tým - preview
01.02.2024
Autor: Klub

Berani ze Zlína míří do Kolína a bude se hrát o hodně!

clanek-1

První únorové utkání přinese střetnutí Kozlů s Berany. Do Kolína míří hokejisté Zlína a oba týmy budou chtít přerušit nepovedené období, které zrovna prožívají. Důležité utkání o ještě důležitější body do tabulky je na programu v sobotu 3. února a úvodní buly na zimním stadionu v Kolíně je netradičně již v 15 hodin.


Lednová porce zápasů je za námi

54, 53, 52, 51, to nejsou losovaná čísla známé loterie Šťastných deset, ale současný bodový zisk týmů Chance ligy od 10. do 14. místa tabulky. Lednová porce 11 utkání pro každý tým (utkání Přerov - F-M bylo odloženo na únor) přinesla to, že se rozestupy mezi týmy od zmiňovaného 10. místa dolů rapidně snížily. Bilance týmů, které na začátku letošního roku vstupovaly do lednového zápasového kolotoče je následující: Přerov - 25 b/10 utkání, Frýdek-Místek - 19 b/10 utkání, Znojmo 19 b/11 utkání, Slavia - 18 b/11 utkání, Kolín - 11 b/11 utkání, Pardubice B - 11 b/11 utkání. Tyto jednotlivé bodové zisky přinesly to, že se Zubři z Přerova rázem ocitli v horní polovině tabulky a mohou doufat v přímý postup do play-off a že se situace od 10. místa neskutečně srovnala.

Co na to Kozlové

Jak vidno pro Kozly to nic příjemného nepřineslo a rázem je tady zápletka, se kterou se bude muset celý tým popasovat. Domácí se celou sezonu trápí s chabou koncovkou a leden nebyl ničím výjimečný. Pouze dvě utkání, ve kterém Kozlové vstřelili více jak 2 branky v utkání a celkem 18 vstřelených branek v lednových utkáních. Tady je potřeba jednoznačně zabrat. Každou útočnou akci zakončovat střelbou, tlačit se do brány, zvýšit důraz v brankovišti, prostě a jednoduše, chtít za každou cenu vstřelit gól. A pokud se to podaří, je vysoký předpoklad na bodový přísun do tabulky soutěže. Jelikož obranná hra týmu po celou sezonu dosahuje vysokého standardu. Spolehlivý brankář a obrana celého týmu patří mezi nejlepší v lize.

Pozitivem pro Kozly je skutečnost, že stále drží karty ve svých rukou. Nemusí se ohlížet na výsledky ostatních utkání a pokud zlepší svůj brankový apetit, bude stále bojovat i o pozici do předkola play-off. V tomto snažení může pomoci jak lednová posila v osobě útočníka Jana Kloze nebo poslední nováček v týmu, slovenský útočník z Liberce Miroslav Mucha, který naskočil za Kozly v posledním utkání ve Znojmě. Zlepšený výkon týmu v posledním utkání ve Znojmě měl pouze jeden nedostatek, že bez branek se nevyhrává. Jak zhodnotil i středeční duel na jihu Moravy trenér Kozlů Petr Martínek, "Domácí využili jednu šanci, která nakonec rozhodla. Řekl bych ale, že náš tým splnil to co jsme si řekli před utkáním, chyběla tomu prostě jen ta branka."

Berani nahoru dolů

Náš sobotní soupeř z města obuvi uzavřel lednový zápasový příděl ziskem 16 bodů také v 11 utkáních. Pouze dvakrát vyšel bodově naprázdno, ale zároveň pouze ve třech utkáních dokázal bodovat naplno. Berani stále nemohou navázat na úspěšný závěr minulé sezony, kdy nakonec celou Chance ligu vyhráli a neuspěli až v baráži o extraligu s hokejisty Kladna. V současné době se ziskem 65 bodů jsou na 8. místě tabulky, ale postup do předkola play-off rozhodně není to, co si Zlínští před sezonou přáli. Ambice jsou rozhodně vyšší.

Pomoci k jejich naplnění může nedávná posila do útoku, velezkušený zlínský odchovanec centr Petr Holík, který Berany posílil do konce sezony z Komety Brno. Tento kreativní forward s téměř 800 starty v extralize, ještě loni odehrál 2 utkání za reprezentaci ČR, bude v sobotním utkání s Kozly jistě hlavním nebezpečím pro domácí. Zlínští se stejně jako domácí trápí v koncovce, obrana je lepší útoku. Ani v přesilovkách se tolik nedaří, úspěšnost 15,15% je řadí až na 10. místo v celé lize.

Kozel vs. Beran 23/24

Dosavadní tři vzájemné duely letošní sezony přinesly jedno jednoznačné vítězství Zlína, následovalo zasloužené vítězství Kozlů v domácím prostředí a poslední utkání v závěru loňského roku ve Zlíně dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli Berani. V sobotu tak lze očekávat opravdový boj o každý centimetr ledu. Domácí potřebují protrhnout střeleckou bídu a konečně před domácím publikem bodovat a nejlépe za 3 body.

Partner utkání

Partnerem sobotního utkání, která začíná již v 15 hodin, bude společnost JON CZ a fanoušci se mohou opět těšit na skvělé ceny do přestávkové Divácké soutěže od partnera utkání. Soutěžit budeme o Outdoorovou kameru na kolo či bezdrátová sluchátka.

Proč vidět hokej na ŽIVO

V sobotním atraktivním utkání půjde o hodně. Chance liga je v letošní sezoně vyrovnaná jako dlouho nebyla. Každé střídání, každý faul, každý gól a každý bod má velký význam. A na ŽIVO je prostě na ŽIVO! Přijďte podpořit KOZLY přímo na stadion a vytvořit skvělou atmosféru jako v minulých utkáních. Těšíme se na Vás!

Sobota 3. února od 15 hodin - SC Marimex Kolín vs. Berani Zlín.