Mládež
01.02.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Dorostenci těsně vyhráli v Poděbradech!

clanek-1

V pátek 26. ledna si kolínští dorostenci zahráli derby na ledě Poděbrad. Velmi vyrovnané utkání skončilo pro Kolín výhrou 3:2 a tím zdolali první Poděbrady.


Utkání bylo první třetinu vyrovnané. Ve čtvrté minutě vyloučením Adély Fromové za podrážení si domácí zahráli přesilovou hru. Žádná šance ale neskončila gólem. Poté si i poděbradští vyzkoušeli hru v oslabení, ale jen pár vteřin a síly na ledě se vyrovnaly, když dostal dvouminutový trest Dennis Horný. Ani jeden z týmů nedokázal úspěšně zakončit a dopravit puk do branky a skóre po první třetině zůstalo 0:0.

Druhou třetinu začali lépe hosté, což potvrdil Oliver Král v čase 23:39, který Kozly poslal do vedení. Kolínští si zahráli dvě přesilové hry jdoucí po sobě, ale ani jednu z nich nevyužili a nedostali se tak do vyššího vedení. V poslední minutě třetiny vstřelil branku kolínský útočník Jakub Mikulecký, který má nejvíc asistencí z týmu.

V poslední třetině základní části vytvořili větší tlak domácí. V páté minutě třetí třetiny snížil vedení Kozlů Marek Polanský. Souběžné vyloučení dvou hráčů z obou týmů nepřineslo žádnou větší šanci ani na jedné straně, ale o minutu později si Kozlové znovu vrátili dvoubrankový rozdíl. Tentokrát střelou od Denisa Kouby. Poděbradským se novu podařilo snížit skóre na 3:2 střelou Filipa Kříže. Poté ale dali kolínským přesilovou hru, kteří ji sice nevyužili, ale domácí už neměli tolik času vyrovnat a Kolín tak zvítězil nad prvními Poděbrady 3:2.

Další utkání odehrají v pátek 2.2. od 16:00 na ledě SK Sršni Kutná Hora.