A-tým - ohlasy
04.02.2024
Autor: Věra Pavlovská

Petr Moravec o výhře nad Berany

clanek-1

Po vysoké výhře nad Zlínem se k zápasu vyjádřil dvoubodový střelec Petr Moravec.


Jak bys popsal zápas? Lišil se nějak od ostatních?

Myslím si, že dnešní zápas byl výjimečný, když jsme hráli nad naše standardy, a taky to tak dopadlo. Byl bych velice rád, kdybychom takhle hráli pořád, protože si myslím, že tohle je ta cesta, kterou se chceme ubírat. Snad to napodobíme ve čtvrtek.

V tomto utkání jsi se stal dvoubodovým střelcem, mohl bys své góly rozebrat?

Ten první gól byl z akce dva na jednoho. Viděl jsem, že gólman vlastně čeká nahrávku, tak jsem to poslal nad rameno, protože byl docela malý. Druhý bych popsal podobně, akorát jsem zkusil něco jiného. Vystřelil jsem nad beton a povedlo se to, takže za to jsem určitě rád.

Jak probíhala příprava na zápas, byla v něčem jiná?

Připravovali jsme se normálně, jako na každý zápas. Koukali jsme na video, rozebrali jejich přesilovky a oslabení. Byli jsme i více motivovaní. Dneska mi přišlo, že prostě jsme to chtěli vyhrát. Šli jsme do toho od první minuty a vyplatilo se to.

Co podle tebe bylo klíčové pro úspěch a co by jsi rád viděl i v příštím zápase?

Asi všechno, hlavně důraz v zakončení, hodně střelby. Dobře jsme otáčeli hru, a bylo by super, kdybychom se nám povedlo tohle přenést i do dalších zápasů.

Jaký byl přístup k střelbě během zápasu? Snažili jste se vylepšit zakončení?

Řekli jsme si, že budeme co nejvíce střílet. Beci hodně stříleli, a my jsme se snažili taky. Nevím, kolik jsme měli dnes střel, ale myslím si, že to bude nadprůměr. Samozřejmě nějaké góly byly spíše se štěstím. Základ je prostě střílet, protože kdo nestřílí, nemůže dát gól.

Jaký byl vliv fanoušků na výkon? Jak jsi vnímal atmosféru během zápasu?

Dnes byli úžasní, ale to oni jsou vždy. Dnes byli obzvlášť slyšet, a já jsem si to moc užil. Byl to prostě parádní zápas se skvělou atmosférou.