A tým - preview
07.02.2024
Autor: David Hora

Kozlové hostí v odloženém zápase Litoměřice! Budou chtít navázat na výhru proti Zlínu

clanek-1

Kozlové netradičně ve čtvrtek 8. ledna hostí tým z Litoměřic. Budou totiž dohrávat zápas 24. kola, který byl na konci listopadu minulého roku přeložen z důvodu marodky v kabině Kozlů. Litoměřice za sebou mají prohru po nájezdech, když v sobotu padli proti první Porubě, na druhou stranu Kozlové do zápasu vstupují po vysoké výhře 8:4 proti Zlínu, na kterou se od 18:00 budou snažit navázat.


Kozlové díky sobotní výhře přeskočili v tabulce Slávii a na předkolo play-off stále ztrácí pouze 2 body a díky výhře v dohrávce by se tak mohli posunout přímo na postupovou pozici. Na druhou stranu na poslední Znojmo mají náskok již 4 bodů a mají tak šanci odskočit na bezpečný rozdíl 7 bodů. I přestože Litoměřice prohráli 3 z posledních 5 zápasů tak se stále drží na 5. místě s 69 body. První je Poruba, která v sobotu překonala hranici 100 bodů.

3 Klíčové informace

Stejný začátek, opačný konec

Oba týmy za sebou mají špatné období, když Litoměřice z posledních deseti zápasů vyhráli pouze dva v základní hrací době a Kozlové vyhráli pouze dvě z posledních osmi utkání. V tabulce posledních 10 zápasů tak jsou na sousedících příčkách a bude to tak vyrovnaná bitva.

Oba týmy také vstoupili do sobotního zápasu skvěle, když jak Kozlové, tak Litoměřičtí už před polovinou zápasu vedli 5:0. Zápasy však přes podobný začátek skončili úplně jinak. Zatímco Kolínští na gól Zlína odpověděli dalšími dvěma góly a do kabin po druhé třetině šli za stavu 7:2, Litoměřičtí pouze dvakrát inkasovali a před poslední dvaceti minutovkou měli pouze třígólový náskok.

Kozlové ve třetí třetině za skvělé atmosféry pouze kontrolovali hru a potvrdili svojí dominantní výhru osmým gólem, na druhé straně ale přišel kompletní zvrat, a to doslova, když Poruba během 11 minut vyrovnala a v závěru třetiny ještě měla šanci vyhrát v základní hrací době. To se však nestalo a zápas došel až do samostatných nájezdů, ve kterých se netrefil nikdo jiný než porubský Frenks Razgals a bonusový bod si tak domů odvezli po velkém obratu Slezané.

Kozlové se tak po šesti prohrách v sedmi zápasech odrazili od dna a budou se snažit vyhrát podruhé v řadě. Na druhou stranu Litoměřice budou mít hodně práce, aby odčinili velmi hořkou sobotní porážku.

Roztrhl se gólový pytel

Kolínští se v této sezóně velmi potýkají s ofenzívou, a to se pouze potvrdilo v posledních týdnech před zápasem se Zlínem. Když nepočítáme výhru proti Jihlavě, tak Kozlové vstřelili 5 gólů v 6 zápasech, a i pokud výhru započítáme výhru 4:2 proti Dukle, tak stále v průměru na zápas vstřelili pouze 1,29 gólu na zápas, což je téměř dvakrát méně než ligový průměr.

Celkově se Kozlům v této sezóně nedařilo zakončovat šance, které si vytvořili, když proměnili pouze 7,8% střel.

To vše se však změnilo v zápase proti Zlínu, kdy Kozlové vystřelili 35krát a vstřelili 8 gólů, což odpovídá úspěšnosti větší než 20%. Obzvláště na začátku zápasu Kolínští byli schopni proměnit situace, ve kterých v předchozích zápasech narazili pouze na brankáře nebo tyč. Ofenzíva Kozlů před začátkem sezóny vypadala velmi nebezpečně, ale až do teď jsme viděli pouze její náznaky.

Kolínští v zápase se Zlínem zlomili svou střeleckou smůlu a proti Litoměřicím na to budou jistě chtít navázat.

Přínos posil v útoku

V posledních týdnech se ke Kozlům připojily dvě nové posily. Útočníci Jan Kloz, který přišel z druholigového Ústí nad Labem a Miroslav Mucha, který přišel ze Slovenska do Liberce a v Kolíně hraje na střídavé starty. Úkolem nových posil bylo oživit ofenzívu Kozlů a to se jim také povedlo.

Jan Kloz běžně nastupuje v jednom z prvních dvou útoků na pozici centra, na svůj první gól v dresu Kolína si sice musel pár zápasů počkat, ale ve všech zápasech byla cítit jeho přítomnost na ledě a měl několik šancí. Když už ale gól vstřelil, tak ihned přidal i druhý. Oba góly vstřelil v přesilovce, které výrazně pomohl oživit. Ve dvanácté minutě si našel puk před odkrytou brankou po střele od modré čáry a do odkryté klece se nemýlil a poté v 28. minutě si po krásné souhře sjel před branku, kde ho našel právě Miroslav Mucha a brankáře hostí prostřelil nad vyrážečku.

Pro Miroslava Muchu toto byl druhý start za Kozly po jeho návratu do Liberce ze slovenského Zvolenu. Jeho přítomnost se neprojevila pouze bodově, když si připsal dvě asistence poté, co se dvakrát podílel na gólech Jana Kloze, ale i fyzicky, svým napadáním a důraznou hrou.

Partner utkání

Partnerem utkání bude společnost JON CZ a fanoušci se mohou opět těšit na skvělé ceny do přestávkové Divácké soutěže od partnera utkání. Soutěžit budeme o Outdoorovou kameru na kolo či bezdrátová sluchátka.

Proč vidět Kozly opět na ŽIVO

Ve čtvrtečním dohrávaném utkání půjde znovu o hodně. Kozlové se pokusí navázat na sobotní výhru se Zlínem a ještě více přiživit šance na postup do předkola play-off. A na ŽIVO je prostě na ŽIVO! Přijďte podpořit KOZLY přímo na stadion a vytvořit skvělou atmosféru jako při sobotním zápase proti Zlínu. Těšíme se na Vás!